ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΓΟΥΟΡΛΝΤ ΛΙΓΚ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Χάλκινη (8-7 την Κίνα) η νέα Εθνική μας!

  03.06.2012 14:11       1485

Το μέταλλο είναι μέταλλο ανεξαρτήτως χρώματος. Η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Γυναικών, νίκησε 8-7 την Κίνα στον μικρό τελικό του φετινού Γουόρλντ Λιγκ και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο για 3η φορά στην διοργάνωση!

Λιγότερο από ένα χρόνο, όταν η Ελλάδα νικούσε στη Σαγκάη 10-9 την Κίνα, στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, η νέα μας Εθνική ομάδα, όπως αυτή προέκυψε μετά το Προολυμπιακό τουρνουά της Τεργέστης, ξαναέκλεισε το σπίτι της οικοδέσποινας, αυτή τη φορά στο Τσανγκτσού.

Έτσι, μετά το χρυσό μετάλλιο το 2005 στο Κίρισι, τα χάλκινα το 2007 στο Μόντρεαλ και το 2010 στο Σαν Ντιέγκο, ένα ακόμη … μενταγιόν, στην διοργάνωση του Γουόρλντ Λιγκ, περνάει στο λαιμό των 13 κοριτσιών που είχε μαζί του στην Κίνα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός μας Γιώργος Μορφέσης.

Παρά το άσχημο δεύτερο 8λεπτο, όταν η Εθνική μας δέχτηκε τα 4 από τα 7 συνολικά γκολ, η εμφάνιση στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα ήταν τέτοια που δεν επέτρεψε στις Κινέζες να γευτούν εκείνες το νέκταρ της επιτυχίας, για άλλη μια φορά.

Κλειδί ο παίκτης λιγότερο και η άμυνα ζώνης στον τέταρτο και τελευταίο 8λεπτο του αγώνα.

Το νικητήριο γκολ, δυόμιση λεπτά πριν το τέλος η Άλκηστη Αβραμίδου που ήταν και η τοπ σκόρερ μας με 3 τέρματα, ενώ για άλλο ένα παιχνίδι η αριστερόχειρας περιφερειακός, μόλις 17 Μαϊων, Στεφανία Χαραλαμπίδου, βρήκε δίχτυα και μάλιστα 2 φορές.

Στο τέλος, η Εθνική μας, έβγαλε δύο άμυνες και άλλη μία στον παίκτη λιγότερο όπου πάλι ήταν πολύ καλή.

Τα 8λεπτα: 1-2, 4-2, 1-2, 1-2

ΚΙΝΑ (Χουάν Ζανέ): Μα Χουανχάν 2, Βανγκ Γι 2, Σαν Γιανγιούν, Σαν Χουίτζι, Ζανγκ Λι

ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Μορφέσης): Κούβδου, Τσουκαλά 1, Κότσια, Ψούνη, Χαραλαμπίδου Στ. 2, Αβραμίδου 3, Ασημάκη 1, Χαραλαμπίδου Ι., Πλευρίτου Μαργ., Μανωλιουδάκη 1, Πλευρίτου Ελ., Κοντογιάννη, Διαμαντοπούλου Χρ.

Η ελληνική αποστολή επιστρέφει αύριο (Δευτέρα) το μεσημέρι (12.30) μέσω Ντόχας.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν οι ΗΠΑ που νίκησαν 6-4 στον μεγάλο τελικό την Αυστραλία ενώ στους αγώνες κατάταξης είχαμε: Καναδάς - Ιταλία 12-8 (7η - 8η θέση), Ρωσία - Γερμανία 18-4 (5η - 6η θέση).

 

ΦΩΤΟ Η Εθνική μας ομάδα στην απονομή του χάλκινου μεταλλίου στο Τσανγκτσού

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ