ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ / ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Χάλκινο μετάλλιο για τον Απόστολο Χρήστου

  20.05.2021 19:24       2073

Πιστός στην παράδοση που έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια στην Ευρωπαΐκή κολύμβηση, ο Απόστολος Χρήστου χάρισε ένα χάλκινο μετάλλιο στην Ελλάδα κατα την διάρκεια της 4ης ημέρας του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που γίνεται στην Βουδαπέστη. Ο Έλληνας πρωταθλητής κολύμπησε στον τελικό των 100 μέτρων ύπτιο και με χρόνο 52.97 κατέλαβε την 3η θέση. Ήταν το τρίτο - διαδοχικό - χάλκινο μετάλλιο από τον Απόστολο που ήταν 3ος στο ίδιο αγώνισμα το 2016 στο Λονδίνο και το 2018 στην Γλασκώβη.

Το χάλκινο του Αποστόλου ήταν το δεύτερο μετάλλιο της Ελλάδας στην διοργάνωση της Βουδαπέστης, μετά το χρυσό που κατέκτησε την Τρίτη η Άννα ντουντουνάκη στα 100 m πεταλούδα με επίδοση 57.37. Ήταν επίσης το 14ο χάλκινο μετάλλιο της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και το 22ο συνολικά (4-4-14).

Αμέσως μετά την κατάκτηση του μεταλλίου ο Έλληνας πρωταθλητής δήλωσε στην σελίδα της ΚΟΕ:

«Με χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι βρίσκομαι με ένα μετάλλιο στο στήθος για τρίτο διαδοχικό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Αυτό μαρτυρά την πολύ σκληρή και συστηματική δουλειά που κάνουμε τα τελευταία χρόνια με τον προπονητή και τους συνεργάτες μου. Η κούρσα ήταν εξαιρετικά γρήγορη και αυτό δίνει μεγαλύτερη αξία στο σημερινό μετάλλιο».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του προπονητή Παναγιώτη Βελέντζα:

«Είμαι πολύ χαρούμενος για το μετάλλιο του Απόστολου σε μία πολύ γρήγορη κούρσα όπου ο 6ος πέτυχε επίδοση στα 53 δευτερόλεπτα. Μην λησμονούμε ότι ήταν η 8η κούρσα του Χρήστου μέσα σε τέσσερις ημέρες. Αυτό που με χαροποιεί παραπάνω είναι η διάρκεια και η ποιότητα που εμφανίζει ο αθλητής, απόδειξη της σκληρής και συστηματικής δουλειάς που κάνουμε τα τελευταία χρόνια. Ο Απόστολος βρίσκεται στο βάθρο των Ευρωπαϊκών αγώνων σε τρία διαδοχικά πρωταθλήματα. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας στην Βουδαπέστη και θα διεκδικήσουμε ότι καλύτερο στα 200 ύπτιο, εκεί όπου θέλουμε να εξασφαλίσουμε και το όριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο στο συγκεκριμένο αγώνισμα».

Το αποτέλεσμα του τελικού ΕΔΩ

Ο Ανδρέας Βαζαίος κατέλαβε την 7η θέση στον τελικό στα 200 μικτής με χρόνο 1.58.35. Το αποτέλεσμα ΕΔΩ

Κοντά στην ελληνική αποστολή βρίσκεται ο πρόεδρος της ΕΟΕ κύριος Σπύρος Καπράλος και ο πρόεδρος της ΚΟΕ κύριος Κυριάκος Γιαννόπουλος. 

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ