ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΕΦΗΒΩΝ/ΝΕΑΝΙΔΩΝ

Χάλκινο μετάλλιο για τον Φώτη Μυλωνά στα 50μ. ελεύθερο!

  14.07.2013 20:37       1104

ΦΩΤΟ: Ο Φώτης Μυλωνάς στο τρίτο σκαλί του βάθρου (δεξιά)

Το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό των 50μ. ελεύθερο Εφήβων κατέκτησε ο Φώτης Μυλωνάς, στο φινάλε του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Εφήβων/Νεανίδων, που διεξήχθη στο Πόζναν (10-14 Ιουλίου)!

Ο νεαρός μας κολυμβητής τερμάτισε σε 22.64, καταλαμβάνοντας την 3η θέση, πίσω από τον Ρώσο Σέντοφ (1ος, 22.07) και τον Ουκρανό Πλάβιν (2ος, 22.47).

Γιάννης Ορφανίδης: Από τις πιο πετυχημένες εμφανίσεις της ελληνικής ομάδας»

Στην σπουδαία επιτυχία της ελληνικής αποστολής, με τους τέσσερις μόλις αθλητές που ταξίδεψαν στο Πόζναν, να κατακτούν δύο μετάλλια (χάλκινα), να παίρνουν μέρος σε έξι τελικούς και να πετυχαίνουν τρία πανελλήνια ρεκόρ, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του, ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός, Γιάννης Ορφανίδης:

«Σ’ αυτό το Ευρωπαικό πρωτάθλημα, η ελληνική ομάδα έκανε μια από τις πιο πετυχημένες εμφανίσεις της, με 2 μετάλλια, 6 τελικούς και 3 πανελλήνια ρεκόρ. Και όλα αυτά με τέσσερις μόνο αθλητές,  σε μια χρονιά με κλειστά κολυμβητήρια,περικοπές στον προϋπολογισμό και  στις προετοιμασίες των αθλητών.  

Με την άριστη συνεργασία ανάμεσα σε ΚΟΕ και σωματεία, αλλά και τη μεγάλη προσπάθεια των αθλητών, φθάσαμε στο σημερινό αποτέλεσμα.

Ευχή όλων μας, είναι να έχουν ανάλογη συνέχεια και ανοικτά κολυμβητήρια.»

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος