ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ / ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Χάλκινο μετάλλιο για τον Κριστιάν Γκολομεεβ - 4η θέση και πανελλήνιο ρεκόρ για την Άννα Ντουντουνάκη

  23.05.2021 19:18       1200

Χάλκινο μετάλλιο για τον Κριστιαν  Γκολομέεφ στα 50 μέτρα ελεύθερο. Η τορπίλη της ελληνικής κλασικής κολύμβησης με επίδοση 21.73 κατέλαβε την τρίτη θέση στον τελικό και προσέθεσε ένα ακόμη μετάλλιο στην συλλογή του σε κορυφαίες  διοργανώσεις. Το χάλκινο αυτό μετάλλιο ήταν το 23ο συνολικά μετάλλιο της Ελλάδας στην κορυφαία αυτή διοργάνωση (έχει κατακτήσει 4 χρυσά, 4 αργυρά και 15 χάλκινα) και το τρίτο στην Βουδαπέστη μετά το χρυσό της Άννας Ντουντουνάκη στα 100 πεταλούδα και το χάλκινο του Απόστολου Χρήστου στα 100 ύπτιο.

Το αποτέλεσμα στην κούρσα των 50 μέτρων ΕΔΩ

Εντυπωσιακή ήταν η Άννα Ντουντουνάκη στα 50 μέτρα πεταλούδα. Η πρωταγωνίστρια της ελληνικής αποστολής κατέλαβε την 4η θέση με νέο πανελλήνιο ρεκόρ (25.65) και έχασε το μετάλλιο για 5 εκατοστά του δευτερολέπτου. Το αποτέλεσμα της κούρσας ΕΔΩ

Αμέσως μετά την κούρσα, πανευτυχής, ο Κρίστιαν δήλωσε στην σελίδα της ΚΟΕ:

«Νιώθω μεγάλη ικανοποίηση για την κατάκτηση αυτού του μεταλλίου. Ήρθα στη Βουδαπέστη με αυτό τον στόχο. Αφιερώνω το μετάλλιο στην γυναίκα μου και σε όλους εκείνους που βρίσκονται ανελλιπώς στο πλευρό μου. Υπόσχομαι ότι θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για τον μεγάλο στόχο που έχω θέσει μέσα στη χρονιά, την διάκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του προπονητή Άκη Οικονόμου:

«Νιώθω ευτυχισμένος για το επίτευγμα του Κριστιαν. Τα αισθήματά μου είναι έντονα για αυτό το παιδί. Ήρθαμε με στόχο την κατάκτηση ενός μεταλλίου, ανεξαρτήτως χρώματος. Βασική προτεραιότητά μας ήταν και παραμένει το Τόκιο. Θα είμαστε έτοιμοι και σ’ αυτή τη μεγάλη διοργάνωση, αρκεί να μείνουμε μακριά από αρρώστιες, τραυματισμούς και άλλα προβλήματα».

Απόλυτα ικανοποιημένος δήλωσε και ο υπεύθυνος της κλασικής κολύμβησης και αρχηγός αποστολής στη Βουδαπέστη, ο Νίκος Ξυλούρης:

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για τα επιτεύγματα της αποστολής στη Βουδαπέστη και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Πήραμε τρία μετάλλια και δύο τέταρτες θέσεις. Όλα αυτά στο πιο γρήγορο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα όλων των εποχών. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ