ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΦΗΒΩΝ - ΝΕΑΝΙΔΩΝ / ΡΩΜΗ

Χάλκινο μετάλλιο για τον Τάσο Κούγκουλο

  09.07.2021 19:55       1108

Σπουδαία επιτυχία για την κλασική κολύμβηση. Ο Τάσος Κούγκουλος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 50 ύπτιο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος εφήβων - νεανίδων που γίνεται στην Ρώμη. Με επίδοση 25.63 κατέβαλε την 3η θέση πίσω από τον Ρώσο Κάτσεφ (25.14) και τον Πολωνό Μασιούκ (25.28).

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Τάσος έφυγε από την Ελλάδα με 26.25 ως ατομική επίδοση, πέτυχε 25.95 στον προκριματικό, 25.72 στον ημιτελικό και 25.63 στον τελικό.

Το αποτέλεσμα του τελικού ΕΔΩ

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Τάσος Παπαδόπουλος που βρίσκεται στην Ρώμη σχολίασε την επιτυχία του Τάσου Κούγκουλου τονίζοντας:

«Ο Τάσος με το σημερινό του επίτευγμα τίμησε την ελληνική περιφέρεια. Είναι γέννημα-θρέμμα της επαρχίας. Η πόλη του, η Αλεξανδρούπολη, του έδωσε όλα εκείνα τα εφόδια που χρειάζονταν για να πετύχει. Αμέριστη ήταν και η συμπαράσταση από την κολυμβητική Ομοσπονδία. Η επιτυχία του Τάσου δίνει φτερά στα υπόλοιπα μέλη της αποστολής. Έχουμε ακόμη δυόμισι μέρες για να χειροκροτήσουμε κι άλλες προσπάθειες των Ελλήνων κολυμβητών».

Ο προπονητής Γιάννης Μηλιδάκης που συνοδεύει την αποστολή στην αιώνια πόλη υποστήριξε: « Είμαστε τρισευτυχισμένοι. Έχει αλλάξει όλη η ψυχολογία της αποστολής με την επιτυχία αυτή του Τάσου. Για να διακριθείς σε τέτοιους αγώνες πρέπει να πετύχεις ατομική επίδοση. Ο Τάσος έκανε τρεις κούρσες και πέτυχε τρία νέα ατομικά ρεκόρ. Αυτό τα λέει όλα».

Αντίθετα με τον Τάσο Κούγκουλο, δεν ήταν ανάλογη η παρουσια του Βασίλη Σοφικίτη και του Δημήτρη Τσαλιαγκού στον ημιτελικό των 200 μέτρων πρόσθιο. Ο Βασιλης ακυρώθηκε, ενώ ο Δημήτρης κατετάγη 10ος με επίδοση 2.17.29 και αποκλείστηκε από τον τελικό. 

Το αποτέλεσμα ΕΔΩ

 

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ