ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / 16ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ/ ΚΑΖΑΝ/ ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Χάλκινο μετάλλιο και πρόκριση στους Ολυμπιακούς του Ρίο για το Σπύρο Γιαννιώτη

  27.07.2015 14:03       1224

ΦΩΤΟ: ο Σπύρος Γιαννιώτης, χάλκινος Παγκόσμιος πρωταθλητής

H ψυχή και η καρδιά του Σπύρου Γιαννιώτη έκαναν για μία ακόμη φορά την ελληνική κολύμβηση υπερήφανη. Το τρίτο συνεχόμενο μετάλλιο (χάλκινο αυτή τη φορά) του Κερκυραίου πρωταθλητή μας (Σανγκάη 2011, Βαρκελώνη 2013 τα προηγούμενα) στα 10χλμ Μαραθώνιας κολύμβησης, αγώνισμα που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο Καζάν και το 16ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Υγρού Στίβου, η απευθείας πρόκριση την οποία εξασφάλισε για τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2016 στο Ρίο, είναι το επιστέγασμα της σκληρής προσπάθειας, της θέλησής του για διάκριση.

Ο τεράστιος Έλληνας κολυμβητής, έφερε μετά την Κέλλυ Αραούζου, που ήταν ασημένια στα 5χλμ μια νέα διάκριση για τα ελληνικά χρώματα. Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο (1:50.00.7 ο χρόνος του), με πρώτο τον 21χρονο Αμερικανό Τζόρτζαν Βιλομόφσκι (1:49.87.2) και δεύτερο τον έμπειρο Ολλανδό Φέρι Βίρτμαν (1:50.00.3), με τον Έλληνα πρωταθλητή μας να δίνει μεγάλες μάχες, στα τελευταία μέτρα μαζί του, για το ασημένιο μετάλλιο. Ο Γιαννιώτης ήταν 21ος στα 5χλμ και 8ος στα 7,5χλμ, ενώ ακολούθησε τη συνήθη τακτική του, να ανεβαίνει στα τελευταία χιλιόμετρα, φθάνοντας στην κατάκτηση του δεύτερου μεταλλίου για τη χώρα μας, σε αυτό το Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Είναι το 9ο μετάλλιο για την ελληνική κολύμβηση, στο άθλημα των μεγάλων αποστάσεων, ενώ για το Σπύρο Γιαννιώτη θα είναι η πέμπτη συμμετοχή σε Ολυμπιακούς αγώνες.

Ο Αντώνης Φωκαϊδης, δε κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς αγώνες, όντας 29ος  με 1:51.27 .

Αναλυτικά τα αποτελέσματα ΕΔΩ:

http://www.omegatiming.com/Competition?id=00010F0400FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF&sport=AQ&year=2015

και το επίσημο σάιτ της διοργάνωσης ΕΔΩ:

KAZAN2015.com/en/events

Ο Νίκος Γέμελος, προπονητής του Σπύρου Γιαννιώτη, μιλώντας για την επιτυχία του αθλητή του, σημείωσε: «Είμαι ευτυχισμένος για την επιτυχία του Σπύρου. Όλοι γνωρίζουν ποιος είναι ο Σπύρος ως άνθρωπος και ως αθλητής και είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος. Θέλω να ευχαριστήσω το Σπύρο για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει τόσα χρόνια, την ΚΟΕ και τον πρόεδρο κ. Δημήτρη Διαθεσόπουλο, που ό,τι θέλουμε μας το δίνει, ενώ θέλω να ευχαριστήσω και την ΕΟΕ, που μέσω των χορηγών, μας στηρίζει. Το σημαντικό είναι ότι όλα αυτά γίνονται χωρίς να έχουμε μια πισίνα, όλες αυτές οι επιτυχίες. Κανείς δε πρέπει να λησμονεί, τέλος, ότι ο Σπύρος θα πάρει μέρος στην 5η Ολυμπιάδα της ζωής του. Είναι κάτι που έχουν καταφέρει ο Γιώργος Μαυρωτάς και ο Γιώργος Αφρουδάκης και τώρα ο Σπύρος Γιαννιώτης, με τον ίδιο προπονητή…».

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, μίλησε τόσο για την μεγάλη επιτυχία του Σπύρου Γιαννιώτη και το χάλκινο μετάλλιο, όσο και για την σπουδαία νίκη της Εθνικής ανδρών πόλο, επί της Ιταλίας, με 11-10: «Συγχαρητήρια στο Σπύρο Γιαννιώτη, στο Νίκο Γέμελο και σε όσους βρίσκονται δίπλα τους.  Ο Σπύρος Γιαννιώτης από το 2007 ως τώρα, δεν έχει λείψει ποτέ από το βάθρο, δεν έχει χάσει ποτέ την ευκαιρία για ένα μετάλλιο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Πρόκειται για ένα καινοφανές, ένα πρωτοφανές φαινόμενο για τον ελληνικό αθλητισμό. Συγχαρητήρια σε αυτό το παιδί, με τον αδαμάντινο χαρακτήρα και την τεράστια προσπάθεια που κάνει. Η Ελλάδα, έχει κατακτήσει  2 μετάλλια σε 48 ώρες, στα αγωνίσματα της Μαραθώνιας κολύμβησης, κάτω από τις τραγικές συνθήκες που βιώνουμε ως ΚΟΕ και ως χώρος. Είναι πραγματικό θαύμα. Επιπλέον, θα θελα να εκφραστώ για την Εθνική ομάδα του πόλο, που πέτυχε μια τεράστια νίκη, εναντίον μιας παγκόσμιας δύναμης, με τεράστιες διασυνδέσεις, την Εθνική Ιταλίας. Θεωρείτο η πιο δύσκολη ομάδα στον όμιλό μας και το γεγονός ότι τους κερδίσαμε σημαίνει πολλά. Βήμα- βήμα, αγώνα-αγώνα, τα παιδιά θα συνεχίσουν την προσπάθεια τους».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ