ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / Hellas Beetles FINA Artistic Swimming World Series, Syros 2018

Χάλκινο το Ντουέτο της Εθνικής Νεανίδων στο Τεχνικό – το Μεξικό χρυσό λόγω απουσίας Ντουέτου της Εθνικής μας Γυναικών

  15.06.2018 18:10       1030

Το Ντουέτο της Εθνικής ομάδας Γυναικών της Ελλάδας, που ήταν το φαβορί για την πρωτιά σύμφωνα με τις δηλώσεις συμμετοχών, δεν μετέχει τελικά στους αγώνες της Σύρου (λόγω της ασθένειας της Πλατανιώτη) κι έτσι οι δύο κοπέλες από το Μεξικό Καρέμ Ατσάχ Ραμίρεζ και Νούρια Ντιοσντάτο Γκαρσία άρπαξαν την ευκαιρία και κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο πρώτο αγώνισμα του διεθνούς μίτινγκ Καλλιτεχνικής (Συγχρονισμένης) Κολύμβησης “Hellas Beetles FINA Artistic Swimming World Series, Syros 2018″. Στο Τεχνικό πρόγραμμα του Ντουέτου, λοιπόν, στην πρεμιέρα της διοργάνωσης στο Δημοτικό κολυμβητήριο της Σύρου, την Παρασκευή (15/6) το μεσημέρι, οι Μεξικάνες βαθμολογήθηκαν με 83,6027 β. και πήραν την πρωτιά.

Πολύ καλά τα πήγε, όμως, η ελληνική εκπροσώπηση από τις νεαρές πρωταθλήτριές του Ντουέτου της Εθνικής μας ομάδας των Νεανίδων με τις Άννα Μαρία Ταξοπούλου και Γεωργία Βασιλοπούλου, οι οποίες κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο με 78,4383 β. και έδειξαν σε εξαιρετική κατάσταση στην πορεία της προετοιμασίας τους για τις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις του καλοκαιριού, το Παγκόσμιο και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Junior.

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησαν οι διδυμες Γαλλίδες Σαρλότ Τρεμπλ και Λάουρα Τρεμπλ με 81,9575 β. Αρχικά το ελληνικό Ντουέτο ήταν 4ο, αλλά επειδή στην τρίτη θέση βρέθηκε το δεύτερο γαλλικό Ντουέτο με τις Μορίν Τζένκινς και Ιβ Πλανέ με 81,6529 β. -και σύμφωνα με τους κανονισμούς δεν κατατάσσεται επίσημα- την 3η θέση και το χάλκινο παίρνουν οι επίσημα οι Ελληνίδες.

Στην κατάταξη των σωματείων η ελβετική LNZ κατετάγη πρώτη, ενώ από τα ελληνικά καλύτερος ήταν ο ΑΝΟ Μεταμόρφωσης με τις 15χρονες Πηνελόπη Καραμέσιου και Αντριάνα Μισίκεβιτς (65,7593 β.)

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στο Τεχνικό Ντουέτο μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ. Βλέπετε παρακάτω και πλούσιο Φωτορεπορτάζ.

Στον ειδικό σύνδεσμο (link) εδώ, μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες για τη διοργάνωση (bulletin, αναλυτικό πρόγραμμα, live streaming, starting list, αποτελέσματα κλπ.). Επίσης μπορείτε να βρείτε starting list και αποτελέσματα σε συγκεκριμένο link του σάιτ της ΚΟΕ εδώ.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής