ΤΕΧΝΙΚΗ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΗΣ

«Χάλκινος» με νέο πανελλήνιο ρεκόρ ο Καρετζόπουλος!

  06.08.2013 18:16       1051

ΦΩΤΟ: Ο Λουκάς Καρετζόπουλος με το χάλκινο μετάλλιο στο στήθος (αριστερά)

Το χάλκινο μετάλλιο στα 50μ. επιφάνεια Ανδρών κατέκτησε ο Λουκάς Καρετζόπουλος, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης του Καζάν!

Ο πρωταθλητής μας κατέλαβε την 3η θέση στον κόσμο με 15.49, επίδοση που αποτελεί μάλιστα και νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Στην ίδια κούρσα ο Κολομβιανός Φερνάντεζ με χρόνο 15.17 πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ!

Στον τελικό των 50μ. διπλά πέδιλα Ανδρών, ο Βαγγέλης Μαρίνος πήρε την 6η θέση με 19.66, που επίσης αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ.

Στα 1500μ. επιφάνεια Ανδρών, ο Χρήστος Χριστοφορίδης τερμάτισε 5ος με χρόνο 12:49.49.

Τέλος, στον τελικό των 400μ. επιφάνεια Ανδρών, ο Αντώνης Τσουρουνάκης βελτίωσε την πρωινή του επίδοση και κατέλαβε την 6η θέση με 03:01.06.

 

Οι δηλώσεις των διεθνών μας

Λουκάς Καρετζόπουλος: «Ήταν μια πολύ δύσκολη κούρσα με μεγάλο ανταγωνισμό αλλά κατάφερα να πάρω την 3ή θέση με νέο πανελλήνιο ρεκόρ.

Είμαι πολύ χαρούμενος με το αποτέλεσμα, γιατί δικαίωσα τον εαυτό μου και τον προπονητή μου για όλη την προσπάθεια που έχουμε καταβάλει.

Τώρα στοχεύουμε στα επόμενα αγωνίσματα που διαγωνίζομαι.»

Βαγγέλης  Μαρίνος: «Ήταν ο πρώτος μου τελικός σε μεγάλη διοργάνωση και είμαι πολύ ικανοποιημένος με την θέση αλλά και την επίδοση, που αποτελεί και πανελλήνιο ρεκόρ μάλιστα.

Οι κόποι μια ολόκληρης χρονιάς επέφεραν καρπούς. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον προπονητή μου και σε όλους όσους με βοήθησαν, ώστε να φτάσω ως εδώ.»

Χρήστος Χριστοφορίδης: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος με το χρόνο μου αν και πιστεύω ότι θα μπορούσα, υπό λίγο πιο ευνοϊκές συνθήκες και πολύ καλύτερη τεχνική, να κάνω καλύτερη επίδοση.»

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος