ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ / ΜΠΑΚΟΥ

Χάλκινος με Πανελλήνιο ρεκόρ ο Κάχρης, εκτός τελικού ο Σοφικίτης (10ος)

  22.07.2019 17:33       739

Ο Αλέξανδρος Κάχρης διέπρεψε στα 400μ ελεύθερο, τη Δευτέρα (22/7) στο Ολυμπιακό Φεστιβάλ Κολύμβησης Νέων, καθώς κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, σημειώνοντας νέο Πανελλήνιο ρεκόρ.

Ο Έλληνας κολυμβητής ήταν εξαιρετικός στην τελική κούρσα, όπου με χρόνο 3:53.53 ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, καταρρίπτοντας με ευκολία το προηγούμενο ρεκόρ στην κατηγορία Παίδων, που είχε πετύχει ο ίδιος με 3:57.30. Το χρυσό μετάλλιο πήρε ο Κροάτης Φράνκο Γκρίγκιτς με 3:52.10, ενώ δεύτερος τερμάτισε ο Γερμανός Σίλας Μπεθ με 3:52.63.

Στον ημιτελικό των 200μ πρόσθιο, ο Βασίλης Σοφικίτης δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό, τερματίζοντας 10ος, με επίδοση 2:20.79.

Μετά το τέλος των αγώνων, ο Αλέξανδρος Κάχρης, δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος για την επίδοσή μου και την κατάκτηση του μεταλλίου σε μια τόσο υψηλού επιπέδου διοργάνωση. Ο στόχος μου ήταν να κατακτήσω ένα μετάλλιο, αλλά δεν περίμενα ότι ο χρόνος θα ήταν τόσο καλός. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον προπονητή μου κ. Κώστα Τσιλιβάκη και όλο το προπονητικό επιτελείο, καθώς και τη διοίκηση του Ν.Ο. Χανίων που στηρίζει την προσπάθειά μου όλα αυτά τα χρόνια. Τελος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένειά μου, η οποία είναι πάντα δίπλα μου σε όλες τις καλές, αλλά κυρίως τις δύσκολες στιγμές».

Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα ΕΔΩ.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Ν.β.Χ.