ΑΝΟΙΧΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ / ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Χαμηλές θερμοκρασίες στην λίμνη Λούπα

  11.05.2021 22:57       957

Αρχίζει αύριο στην λίμνη Λούπα της Ουγγαρίας με την συμμετοχή της Νεφέλης Γιαννοπούλου στα 5 χιλιόμετρα και ολοκληρώνεται την Πέμπτη 13 Μαΐου με την παρουσία της Νεφέλης και του Άλκη Κυνηγάκη στα 10 χιλιόμετρα, η προσπάθεια των δύο εκπροσώπων της Ελλάδας στην ανοιχτή θάλασσα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Τα δυο παιδιά, με τον σύνοδο ομοσπονδιακό προπονητή Βαγγέλη Κοζομπόλη, έκαναν σήμερα προπόνηση και διαπίστωσαν την αρτιότητα των διοργανωτών.

«Σήμερα πήγαμε για προπόνηση στη λίμνη που θα διεξαχθεί ο αγώνας. Τόσο το περιβάλλον όσο και ο αγωνιστικός στίβος είναι ωραία διαμορφωμένος. Οι Ούγγροι για ακόμα μια φορά είναι πολύ οργανωμένοι και έχουν προετοιμαστεί για μια πολύ καλή διοργάνωση χωρίς ψεγάδια.
Τα προληπτικά μέτρα, καθώς και εκείνα κατά της μετάδοσης και διασποράς του Covid-19 είναι πολύ αυστηρά κι εφαρμόζονται με μεγάλη σχολαστικότητα. Πραγματικά οι αγώνες πρόκειται να διεξαχθούν σε περιβάλλον "φούσκας", υποστήριξε σε δηλώσεις του ο Βαγγελης Κοζομπόλης.

Ο Άλκης Κυνηγάκης διεγράφη από το αγώνισμα των 5 χιλιομέτρων και ο προπονητής του εξηγεί το γιατί:

«Ο Άλκης θα κάνει μόνο τα 10χμ, τον διαγράψαμε από τα 5χμ. σήμερα στην τεχνική σύσκεψη, προκειμένου να είναι ξεκούραστος για τα 10χμ, που είναι και το αγώνισμα που μας ενδιαφέρει».

Σημειώνεται ότι ο Άλκης Κυνηγάκης τον Ιούνιο στο Σετουμπάλ της Πορτογαλίας θα διεκδικήσει στα 10 χιλιόμετρα την πρόκρισή του στην Ολυμπιάδα του Τόκιο.

Αναφερόμενος στο επίπεδο των αγώνων ο Βαγγέλης Κοζομπόλης συμπληρώνει:

«Το σύνολο των κορυφαίων Ευρωπαίων κολυμβητών-τριών στην κολύμβηση μεγάλων αποστάσεων βρίσκονται εδώ. Τα παιδιά έχουν πολύ καλή διάθεση και ψυχολογία. Η μόνη δυσκολία, είναι η χαμηλή θερμοκρασία του νερού (υπολογίζεται ότι θα είναι 16 - 17 βαθμοί Κελσίου). Oι κολυμβητές-τριες σε όλα τα αγωνίσματα θα πρέπει να συμμετάσχουν με στολές (wetsuits)».

Οι φωτογραφίες της ανάρτησης είναι από την προπόνηση στην λίμνη Λούπα την Τρίτη 11 Μαΐου.

Οι συμμετοχές στα 5 χιλιόμετρα γυναικών (12μμ ώρα Ελλάδας) είναι ΕΔΩ.

Οι συμμετοχές της Πέμπτης (13/5) στα 10 χιλιόμετρα ανδρών ΕΔΩ και στα 10 χιλιόμετρα γυναικών ΕΔΩ

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ