ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΡΟΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ

Χαμηλή η συμμετοχή των παιδιών στην επαρχία

  24.03.2013 19:26       1194

Ολοκληρώθηκαν πριν λίγο οι Χειμερινοί Αγώνες προαγωνιστικών ηλικιών στις  πέντε (5) συνολικά περιφέρειες που φιλοξενήθηκαν αυτό το Σαββατοκύριακο, χωρίς ιδιαίτερα υψηλή συμμετοχή από νεαρούς αθλητές και αθλήτριες.

Στο Καρπενήσι οι αγώνες ολοκληρώθηκαν χθες, χωρίς να σημειωθεί κάτι το αξιόλογο και με ιδιαίτερα χαμηλό αριθμό συμμετοχής, αφού αγωνίστηκαν μόλις  90 παιδιά από 8 σωματεία. Ο Πρόεδρος της περιφέρειας Ανατολικής Στερεάς-Εύβοιας, κ. Ευάγγελος Μούτουπας, μετά το τέλος των αγώνων δήλωσε: «Χαρακτηριστικό των αγώνων η μικρή συμμετοχή των παιδιών. Δε συμμετείχαν οι δύο σύλλογοι της Χαλκίδας και ένας σύλλογος από την Ιτέα  λόγω του ότι συνεχίζουν να παραμένουν κλειστά τα κολυμβητήρια εκεί, ενώ και από τη Λειβαδιά, πήραν μέρος μόλις 3 αθλητές.»

Στην Πάτρα (Πελοποννήσου)  έλαβαν μέρος 195 αθλητές και αθλήτριες από 10 συλλόγους και στην Καβάλα (Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης) 235 παιδιά από 9 ομάδες. Ο Πρόεδρος της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Λάκης Βλάμης μετά το τέλος των αγώνων δήλωσε: «Δεν ήταν ικανοποιητικός ο αριθμός των συμμετεχόντων, απόρροια της οικονομικής κρίσης που δεν επέτρεψε σε πολλά σωματεία της να λάβουν μέρος. Περιμέναμε πολύ περισσότερα παιδιά να δώσουν το παρόν, πράγμα που ευελπιστούμε ότι θα γίνει στους καλοκαιρινούς αγώνες.»

Στη Χίο συμμετείχαν μόλις 70 παιδιά από 7 σωματεία, με τον Πρόεδρο της περιφέρειας Αιγαίου, κ. Σπύρο Κωστάλα να στέκεται σε δηλώσεις του σ’ αυτόν τον πολύ χαμηλό αριθμό από συλλόγους και αθλητές: «Δεν ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητική η συμμετοχή των παιδιών στους αγώνες. Η οικονομική κρίση που βιώνει η κοινωνία μας έχει αναγκάσει κάποιους γονείς να αρχίσουν να σκέφτονται ακόμη και αυτά τα 10 ευρώ συμμετοχής. Στην κολύμβηση έχουν αρχίσει να μειώνονται οι συμμετοχές, αφού οι επιτυχίες θέλουν πολύ κόπο και εύκολα τα παιδιά μεταπηδούν στο πόλο.»

Τέλος, στους αγώνες της Κέρκυρας έλαβαν μέρος 130 παιδιά από 7 ομάδες, με την Πρόεδρο της περιφέρειας Δυτικής Στερεάς-Ηπείρου-Ιονίων, κα Αιμιλία Σχίζα, να μένει ιδιαίτερα ικανοποιημένη από την συμμετοχή των νεαρών κολυμβητών: «Δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα στη διοργάνωση.  Όλα λειτούργησαν πολύ καλά. Η συμμετοχή στους αγώνες ήταν πολύ μεγάλη, αν αναλογιστούμε την οικονομική κρίση που περνάει η χώρα μας. Επιπλέον, αν σκεφτεί κανείς ότι τα περισσότερα κολυμβητήρια στην Ελλάδα υπολειτουργούν, οι χρόνοι και η όρεξη αυτών των νεαρών αθλητών, είναι πολύ ικανοποιητικά στοιχεία.»

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος