ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / 3o Stoiximan FINAL-4 ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Χάρης Παυλίδης: «Ο σεβασμός στον θεσμό, το μεγαλύτερο στοίχημα»

  17.07.2020 21:11       675

Μετά το τέλος του πρώτου ημιτελικού του 3ου Stoiximan.gr Final-4 Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών, όπου ο Ολυμπιακός επικράτησε με 9-5 του ΝΟ Βουλιαγμένης και προκρίθηκε στον τελικό, δηλώσεις έκαναν ο Χάρης Παυλίδης, η Ελευθερία Πλευρίτου και η Άλκιστης Αβραμίδου από πλευράς των ερυθρολεύκων και η Αλεξία Καμμένου, η Ειρήνη Νίνου και η Έλενα Ξενάκη από την ομάδα του Λαιμού. Αναλυτικά οι δηλώσεις τους:

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Χάρης Παυλίδης, υποστήριξε: «Ο σημερινός αγώνας εξελίχθηκε εύκολα για τον Ολυμπιακό, από την στιγμή που κοντρολάραμε τον ρυθμό και την άμυνά μας. Δεν κάναμε τα ίδια λάθη που κάναμε στον τελικό του πρωταθλήματος. Επίσης μας βοήθησαν και τα γκολ στην κόντρα, που μας έδωσαν ένα δυνατό προβάδισμα στην αρχή. Κάπου εκεί το παιχνίδι έδειξε να γέρνει προς την πλευρά μας. Βέβαια το άσχημο ήταν πως όταν κλειδώσαμε την νίκη, ήμασταν και πάλι επιπόλαιοι, χάνοντας πολλά εύκολα γκολ, κάτι που δεν θα πρέπει να κάνει μια ομάδα που θέλει να λέγεται «μεγάλη». Αυτό νομίζω πως είναι το μελανό σημείο του Ολυμπιακού, όχι μόνο στο σημερινό παιχνίδι, αλλά και σε άλλα παιχνίδια που κερδίζαμε και μετά χαλαρώσαμε»

Στην συνέχεια ο προπονητής του Ολυμπιακού, επεσήμανε πως οι διαφορές δεν είναι μεγάλες με την Βουλιαγμένη : «Οι διαφορές δεν είναι τόσο μεγάλες. Μία παίκτρια που μπορεί να φύγει από τον Ολυμπιακό και να πάει στην Βουλιαγμένη ή η προσθήκη μιας ξένης παίκτριας, μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες.  Είναι σίγουρο πως ο Ολυμπιακός αυτή την στιγμή και ψυχολογικά και παικτικά είναι ένα σκαλί πιο πάνω από την Βουλιαγμένη, κάτι που αποδεικνύεται όταν έχεις κερδίσει 9 παιχνίδια φέτος».

Αναφορικά με τον αυριανό τελικό, υποστήριξε: «Ξέρουμε πως τόσο ο Νηρέας Χαλανδρίου όσο και η ΝΕΠ, είναι νεανικές ομάδες και με ενθουσιασμός, όμως θα πρέπει να εμφανιστούμε στον τελικό με σεβασμό στον αντίπαλό μας και προς το άθλημα. Είναι σίγουρο πως αν παρουσιαστούμε όπως πρέπει θα κερδίσουμε. Δεν με ενδιαφέρει τόσο η κατάκτηση του κυπέλλου, όσο να δω την ομάδα μου να αγωνιστεί σεβόμενη τον θεσμό, τον σύλλογο και τους αντιπάλους της. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα για αύριο».

Ο Χάρης Παυλίδης έχει κατακτήσει συνολικά 9 πρωταθλήματα, 1 κύπελλο (και ακόμη ένα ίσως αύριο) και 3 ευρωπαϊκά κύπελλα. Αναφορικά με τον μέλλον του στην ομάδα, ο τεχνικός των «ερυθρολέυκων» τόνισε: « Είμαι 13 χρόνια στον Ολυμπιακό. Ίσως μία αλλαγή να έκανε καλό σε όλους, όμως δεν είναι επιθυμία μου να φύγω από τον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπαικός είναι η ομάδα μου, το σπίτι μου, έχω περάσει 8 χρόνια σαν παίκτης και 13 σαν προπονητής και δεν μου αρέσει να αλλάζω γενικά. Βέβαια αν κάτι παρουσιαστεί και μου δώσει παραπάνω κίνητρο προπονητικά, ίσως να το σκεφτώ».

Την σκυτάλη πήρε η Αλεξία Καμμένου, η οποία σχολίασε την αναμέτρηση: «Ο Ολυμπιακός ήταν σίγουρα το φαβορί. Η εμπειρία των παικτριών του είναι τεράστια, σε αντίθεση με τα δικά μας παιδιά που οι περισσότερες από τις κοπέλες παίζουν για πρώτη φορά στην ζωή τους σε έναν τελικό, οπότε αυτό από μόνο του δίνει μια άνεση σε μία ομάδα που είναι πρωταθλήτρια να αγωνιστεί σωστά και αν της επιτρέψει το παιχνίδι να ξεφύγει στο σκορ. Νομίζω ότι σε μεγάλο βαθμό ήμασταν ανταγωνιστικές και πιστεύω πως αν ήμασταν πιο προσεκτικές στην τελική προσπάθεια, ίσως το σκορ να ήταν διαφορετικό, χωρίς να λέω ότι θα κερδίζαμε. Δεν πρέπει να απογοητευόμαστε».

Αναφορικά με το μέλλον της ομάδας της, υποστήριξε: «Έχουμε ανοίξει ένα κύκλο. Μην ξεχνάτε πως εγώ ήμουν μέλος μιας πολύ ισχυρής Βουλιαγμένης και έχω ζήσει μεγάλες στιγμές. Τώρα βρισκόμαστε στην αρχή και χρειάζεται υπομονή για να χτίσουμε και πάλι μία μεγάλη ομάδα».

Η Ελευθερία Πλευρίτου, που πέτυχε 3 γκολ στην σημερινή αναμέτρηση, αναφέρθηκε στην διαφορά δυναμικότητας, αλλά και στο «κλειδί» της νίκης: «Πιστεύω πως ο σημερινός αγώνας, που ήταν σαν τελικός, κρίθηκε στην άμυνα. Ήμασταν σχεδόν άψογες. Κάναμε πάρα πολλά μπλοκ και πηγαίναμε στην επίθεση με μεγάλη αυτοπεποίθηση. Σίγουρα οι δύο ημιτελικοί έχουν μεγάλη διαφορά στην δυναμικότητα. Εμεις και η Βουλιαγμένη είμαστε πιο ισχυρές ομάδες από την ΝΕΠ και τον Νηρέα. Θέλουμε όμως να αγωνιστούμε στον τελικό με σοβαρότητα και να αντιμετωπίσουμε τον αντίπαλο, σαν έχει την ίδια δυναμικότητα με εμάς. Με 7 σερί πρωταθλήματα και τώρα το δεύτερο κύπελλο μας, αποδεικνύουμε πως βρισκόμαστε στην ελίτ τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Στην Ευρωλίγκα βέβαια, λόγω των καταστάσεων δεν είχαμε την ευκαιρία να ολοκληρώσουμε την συμμετοχή μας στην διοργάνωση , όμως σίγουρα θα πηγαίναμε κι εκεί πολύ καλά».

Η αρχηγός του Ολυμπιακού, Άλκιστης Αβραμίδου, σχολίασε: «Δυστυχώς για μένα ο σημερινός αγώνας θα έπρεπε να ήταν ο τελικός και όχι ο ημιτελικός της διοργάνωσης. Όμως αντιμετωπίσαμε τον αγώνα σαν τελικό. Μπήκαμε πολύ συγκεντρωμένα και σοβαρά στην αναμέτρηση και επιβάλαμε τον ρυθμό μας από την αρχή. Σε ελάχιστα σημεία απειληθήκαμε. Το παιχνίδι κρίθηκε στην άμυνα αλλά και στην πολυφωνία της επίθεσης. Ξέραμε πως σε ένα παιχνίδι νοκ- άουτ όλα μπορεί να συμβούν, αλλά ευτυχώς η συγκέντρωση μας δεν άφησε περιθώρια απειλής.  Αναμένουμε τον αυριανό μας αντίπαλο για να διεκδικήσουμε το κύπελλο και την κατάκτηση του νταμπλ».

Η νεαρή παίκτρια του ΝΟ Βουλιαγμένης, Ειρήνη Νίνου, μίλησε για την νεανική ομάδα του Ομίλου: «Η ομάδα μας απαρτίζεται από πολύ νέα κορίτσια με πολύ χαμηλό μέσο όρο ηλικίας. Πιστεύω πως έχουμε πολύ όρεξη και έχουμε ζωντάνια. Αυτή την στιγμή ο Ολυμπιακός είανι μία πάρα πολύ καλή ομάδα με πολύ έμπειρες παίκτες και είναι δύσκολο να τον κερδίσουμε. Σήμερα ο Ολυμπιακός έδειξε από την αρχή ότι ήταν κυρίαρχος. Χρειαζόμαστε χρόνο και πολύ δουλειά για να ανατρέψουμε την κατάσταση».

Τέλος η Έλενα Ξενάκη, η αρχηγός του ΝΟ Βουλιαγμένης, επεσήμανε: «Δεν θα πρέπει να βιαζόμαστε. Είμαστε μία νέα ομάδα. Χρειαζόμαστε πίστωση χρόνου. Έχουμε χαμηλό μέσο όρο ηλικίας. Θα πρέπει να διορθώσουμε σίγουρα κάποια πράγματα και να πιστέψουμε λίγο πιο πολύ στους εαυτούς μας».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Ν.β. Χ.