Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής ομάδας πόλο γυναικών, Χάρης Παυλίδης τόνισε για τη συνέχεια και αναφορικά πως «Αν ανέβει η ψυχολογία των κοριτσιών μετά από ένα καλό παιχνίδι, νομίζω στα χιαστί όλα μπορεί να γίνουν». Η πολυτιμότερη παίκτρια κατά της Ιαπωνίας, Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη επεσήμανε από τη πλευρά της ότι «Κατά της Γαλλίας θέλουμε να παρουσιαστούμε απόλυτα συγκεντρωμένες και να περάσουμε στην οκτάδα».
Αναλυτικά οι δηλώσεις τους στην ΕΡΤ:
Χάρης ΠΑΥΛΙΔΗΣ: «Είχαμε πει πως η Ιαπωνία είναι μια ομάδα που παίζει αντισυμβατικό πόλο, δυσκολεύει κάθε ομάδα και συνέχεια πετυχαίνει μεγάλα σκορ. Στο β΄μέρος ήμασταν λίγοι καλύτεροι από την αρχή που ήμασταν νευρικοί, κομπλαρισμένοι απέναντι σε αυτή την άμυνα, και όταν προσαρμοστήκαμε τελείωσαν τα προβλήματα μας. Πήραμε διαφορά, και τώρα έχουμε το χιαστί παιχνίδι με τη Γαλλία. Πιστεύω πως έχουμε διαφορά δυναμικότητας, θα νικήσουμε και βλέπουμε τον επόμενο αντίπαλό μας που θα είναι η Αυστραλία. Από το σημερινό ματς δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα από τον τρόπο που παίζει η Ιαπωνία, δημιουργεί προϋποθέσεις για πολλά σφυρίγματα από τους διαιτητές, και πήραμε πολλές εναντίον μας αποβολές. Στο β΄οκτάλεπτο είχαν αποβληθεί οι αμυντικοί μας με τρεις αποβολές. Ήταν λίγο περίεργα. Βλέπω και στις προπονήσεις ότι υπάρχει βελτίωση, υπάρχει διαφορά από τις προπονήσεις που κάναμε στην Αθήνα, ήμαστε σε καλύτερο δρόμο, όχι ακριβώς εκεί που θέλουμε αλλά πλέον δεν έχουμε και πολλά να αλλάξουμε. Αν ανέβει η ψυχολογία των κοριτσιών μετά από ένα καλό παιχνίδι, νομίζω στα χιαστί όλα μπορεί να γίνουν. Είναι φαβορί η Αυστραλία, περυσινή ασημένια ολυμπιονίκης αλλά και με τον τρόπο που παίζει, παίζει πολύ καλά στη Σιγκαπούρη, αλλά σε τακτικό κομμάτι μπορούμε να τους παγιδεύσουμε, να βρούμε ένα τρικ να τους βγάλουμε από ισορροπία τους και να έχουμε πολλές ελπίδες να νικήσουμε».
Μαρία ΜΥΡΙΟΚΕΦΑΛΙΤΑΚΗ: «Είναι μεγάλη η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δυο ομάδων. Η Ιαπωνία είναι αρκετά επικίνδυνη ομάδα και μπορεί να προκαλέσει προβλήματα, παίζει πολύ διαφορετικά από τις περισσότερες ομάδες,. Κάναμε το καλύτερο δυνατό, ο άμεσος στόχος είναι να προκριθούμε στα προημιτελικά και θέλουμε να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Κατά της Γαλλίας θέλουμε να παρουσιαστούμε απόλυτα συγκεντρωμένες και να περάσουμε στην οκτάδα και κατά της Αυστραλίας έχουμε πολλές πιθανότητες για την τετράδα».
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ