ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / WORLD LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ

«Χάσαμε ένα μετάλλιο»

  12.04.2016 21:19       1173

Μετά τη νίκη της Εθνικής μας ομάδας Γυναικών επί της Ρωσίας με 15-9 για το World League, ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Σάκης Κεχαγιάς, ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος αλλά και οι διεθνείς Αλεξάνδρα Ασημάκη και Φιλιώ Μανωλιουδάκη, μίλησαν για την νίκη ψυχολογίας που πέτυχε η Ελλάδα σήμερα αλλά και για την επόμενη μέρα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

ΣΑΚΗΣ ΚΕΧΑΓΙΑΣ (Ομοσπονδιακός προπονητής)

«Η Ελλάδα ήταν, είναι και θα είναι στις κορυφαίες ομάδες του παγκοσμίου πόλο. Εμείς προσπαθούμε κάθε μέρα να γινόμαστε και καλύτεροι. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τα κορίτσια, όχι μόνο για σήμερα αλλά για όλη την τεράστια προσπάθεια που έχουν καταβάλει τους τελευταίους μήνες. Είναι το πρώτο παιχνίδι μετά το προολυμπιακό, τα συναισθήματα είναι περίεργα, όμως πλέον επικεντρωνόμαστε στην επόμενη ημέρα και κοιτάμε μπροστά».

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΑΣΗΜΑΚΗ (Αρχηγός Eθνικής ομάδας)

«Για να είμαστε ειλικρινείς δεν κερδίσαμε ακριβώς την ίδια ομάδα που μας κέρδισε πριν λίγες μέρες, οι Ρωσίδες είχαν αρκετές αλλαγές και ελλείψεις, ωστόσο εμείς δείξαμε πως ήμασταν καλύτερες από αυτή τη Ρωσία. Έχουμε όλοι ακόμα μεγάλη πίκρα για τον αποκλεισμό από την Ολυμπιάδα, όμως αυτό ήταν κάτι που διαχειριστήκαμε πολύ καλά στο σημερινό παιχνίδι. Τώρα πρέπει μέσα στην επόμενη τετραετία να δουλέψουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ώστε να είναι η ομάδα δυνατή στην πρόκληση της πρόκρισης στην επόμενη Ολυμπιάδα. Έχουμε ένα πολύ νεανικό και καλό ρόστερ και πρέπει να ξαναφτάσουμε στην κορυφή».

 

 ΦΙΛΙΩ ΜΑΝΩΛΙΟΥΔΑΚΗ (Διεθνής πολίστρια)

«Αυτό που βιώνουμε είναι πολύ δύσκολο, το να αντιμετωπίζουμε, δηλαδή, μετά από 18 μέρες την ίδια ομάδα που μας απέκλεισε από την Ολυμπιάδα. Εκείνο που κρατάμε είναι ότι πρέπει να συνεχίσουμε να παλεύουμε και να τιμούμε την Εθνική ομάδα κοιτάζοντας την επόμενη ημέρα. Νομίζω ότι μαθαίνουμε από τα λάθη μας, ο αποκλεισμός δύσκολα θα ξεχαστεί, ωστόσο εμείς έχουμε πολύ μέλλον. Παλέψαμε δυναμικά, ήμασταν αρκετά καλοί στον λιγότερο και θέλουμε να βελτιωνόμαστε διαρκώς. Υπάρχει πάντα το όνειρο της επόμενης Ολυμπιάδας, είναι βέβαια μακρινό, ωστόσο δεν ήρθε το τέλος του κόσμου και κάθε μέρα είναι μια νέα μέρα».

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΘΕΣΟΠΟΥΛΟΣ (Πρόεδρος Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος)

«Έχουμε νικήσει δύο φορές τη Ρωσία με μεγάλη διαφορά, μία στο Θέτις Καπ και τώρα στο World League, και παρόλα αυτά, στη Χάουντα «χαρίσαμε» το παιχνίδι. Υπάρχει πολύ μέλλον σε αυτή την ομάδα η οποία, αν πήγαινε στην Ολυμπιάδα, και με την προετοιμασία που θα έκανε από τώρα μέχρι τον Ιούλιο, θα ήταν υποψήφια για μετάλλιο. Ουσιαστικά, απωλέσαμε την ευκαιρία να πάρουμε ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αν εξαιρέσουμε τις ΗΠΑ, που είναι ένα σκαλί πάνω από τους υπόλοιπους, είμαστε η καλύτερη ομάδα. Η πίκρα και η στεναχώρια σταδιακά όμως θα περάσουν και θα κοιτάξουμε όλοι την επόμενη ημέρα».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ