ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / Περικλής Δαμάσκος

Ξεκινάμε την προετοιμασία για τα μεγάλα τουρνουά

  07.06.2012 17:51       1102

Στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ μίλησε ο προπονητής των μικρότερων Εθνικών ομάδων, Περικλής Δαμάσκος, και αναφέρθηκε στην προετοιμασία που θα ξεκινήσουν τα τμήματα της Ελλάδας, ώστε να παρουσιαστούν έτοιμα όταν πρέπει, και να διεκδικήσουν ό,τι καλύτερο μπορούν  στις μεγάλες διοργανώσεις του εξωτερικού, όπως τους Πανευρωπαϊκούς και το Παγκόσμιο.

Αρχικά, ο Έλληνας προπονητής σχολίασε την επικείμενη έναρξη των προετοιμασιών των ομάδων, πριν από τα μεγάλα ραντεβού: «Θα γίνει ένα διήμερο καμπ, το δεύτερο που θα κάνουμε αυτή τη χρονιά,  ώστε να καταλήξουμε στην τελική επιλογή των 22 παιδιών, που θα κάνουν αυτήν την προετοιμασία για τους Πανευρωπαϊκούς, που θα ξεκινήσει αρχές Ιουλίου. Επίσης υπάρχει ένα τουρνουά τον Αύγουστο στη Σερβία, όπου πάμε κάθε χρόνο, και οι Παίδες (σ.σ γεννηθέντες 97) μετά το τέλος του πρωταθλήματός τους, μετά από επιλογή θα κάνουν μια προετοιμασία περίπου 2 βδομάδων, μαζί με τον προπονητή τους, Σάκη Κεχαγιά.

Δίνοντας εξαιρετική πάσα, απάντησε σε σχετική ερώτηση αναφορικά με το μπέρδεμα που έγινε χθες, από την πλευρά του Σάκη Κεχαγιά, όσον αφορά τον τίτλο της ομάδας του που χαρακητρίζει την ηλικία των αθλητών. Αφού, όπως μας ενημέρωσε, μίλησε και μαζί του, αναφέρθηκε στο περιστατικό αυτό, λέγοντας: «Χθες, αναφέρθηκε στις Εθνικές ομάδες σε μια συνέντευξή του, και μάλλον επειδή είναι καινούργιος στον χώρο, και δεν είχε καμία επαφή με τις κατηγορίες, έκανε ένα λάθος, αφού δεν γνώριζε ότι οι ηλικίες στις κατηγορίες της LEN (Ευρωπαϊκή Κολυμβητική Ομοσπονδία) και της FINA (Παγκόσμια Κολυμβητική Ομοσπονδίας) συμβαδίζουν με τις δικές μας. Δεν ήξερε ότι οι Νέοι Άνδρες είναι γεννηθέντες του 93, και όχι του 94, που θα είναι αυτός υπεύθυνος για να τους πάει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Και εκεί δημιουργήθηκε μια μικρή σύγχυση, αφού είμαι εγώ ο προπονητής στους 93άρηδες. Συνεπώς, ο Σάκης, θα είναι αυτός που θα προπονήσει τους 94ρηδες, και θα κάνει την τελική επιλογή για το τουρνουά της Σερβίας».

Στην μέση τον όρθιων της φωτογραφίας, διακρίνεται ο Περικλής Δαμάσκος.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος