ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Εθνική Ανδρών Υδατοσφαίρισης

Ξεκίνησε σήμερα η προετοιμασία για το Λονδίνο

  07.06.2012 18:01       946

Ξεκίνησε σήμερα το πρωί στο Ζάππειο κολυμβητήριο η προετοιμασία της Εθνικής ομάδας Ανδρών υδατοσφαίρισης, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου που ξεκινούν στις 27 Ιουλίου.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής Ντράγκαν Άντριτς και ο βοηθός του Κώστας Βαμβακάρης μίλησαν στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας για τους 22 αθλητές που συμμετέχουν στην προετοιμασία και κατά πόσον θα μπορέσουν οι νεότεροι από αυτούς να αφομοιωθούν με τους πιο παλιούς παίκτες:

«Οι περισσότεροι παίκτες έχουν προπονηθεί ξανά στο παρελθόν μαζί μου στην Εθνική Ομάδα και ήταν ήδη πολύ καλοί από πριν, οπότε δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούμε για τυχόν προβλήματα», δήλωσε ο Ντράγκαν Άντρις με τον Κώστα Βαμβακάρη να συμπληρώνει: «Τα περισσότερα απ’ τα καινούρια παιδιά έχουν ξαναδουλέψει μαζί μας, τα βασικά στοιχεία της προπόνησης τα γνωρίζουν και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αφομοιώσουν το τι θέλουμε να βγάλουμε από την προπόνηση. Φυσικά, και με τη βοήθεια των παλιών παικτών θα μπουν γρήγορα στο κλίμα και των προπονήσεων αλλά και ολόκληρης της νοοτροπίας της προετοιμασίας».

Αναφορικά με τους εννιά παίκτες που δεν συμμετείχαν στο Προολυμπιακό τουρνουά του Έντμοντον και το εάν πρέπει να παλέψουν για να διεκδικήσουν μια θέση για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, ο κ. Βαμβακάρης δήλωσε: «Καλέστηκαν αυτά τα παιδιά, τα μικρά σε ηλικία ιδίως, για να αποκτήσουν εμπειρίες και να μπορούν σιγά-σιγά να μπουν στο κλίμα της Εθνικής Ομάδας γιατί υπάρχει και η επόμενη μέρα μετά τους Ολυμπιακούς. Μιλάω για τα παιδιά που ήταν στο Παγκόσμιο του Βόλου πέρσι, που είναι γεννηθέντες το ’91 και το ’93. Έχουν ίσες πιθανότητες με τους υπόλοιπους, βέβαια υπάρχει μία προτεραιότητα στα 13 άτομα που ήταν στο Έντμοντον. Από εκεί και πέρα όμως, πιστεύω ότι όλοι μπορούν να διεκδικήσουν μία θέση στην 13άδα».

Από την πλευρά του ο προπονητής της Εθνικής μας ομάδας Ντράγκαν Άντριτς είπε: «Υπάρχουν πολλοί παίκτες που διεκδικούν το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έχουμε τον Χριστόδουλο Κολόμβο που δεν ήταν στο Έντμοντον και τώρα παίζει ως 4ος φουνταριστός και έχει την δυνατότητα να παλέψει για τη θέση του στην 13αδα. Έχουμε τους Γούνα, Βλαχόπουλο αλλά και τον τερματοφύλακα Κώστα Γαλανίδη, που έχει επίσης πολλές ικανότητες να διεκδικήσει μία θέση».

Για την τύχη της ομάδας στο Λονδίνο και οι δυο τους φάνηκαν γεμάτοι θέληση να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν. Συγκεκριμένα, ο Κώστας Βαμβακάρης είπε: «Ειδικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν μπορείς να κάνεις προβλέψεις γιατί προκύπτουν πολλά αποτελέσματα τα οποία δεν περιμένεις ότι μπορούν να συμβούν, απλά εμείς θα παλέψουμε, γι’ αυτό αρχίσαμε από νωρίς και την προετοιμασία, ώστε να παλέψουμε και να κάνουμε όσο το δυνατόν τα καλύτερα αποτελέσματα. Η ομάδα έδειξε μια πολύ καλή εικόνα και στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που έγινε τον Ιανουάριο στο Αϊντχόφεν αλλά και στο Προολυμπιακό του Έντμοντον. Κάθε φορά δείχνουμε όλο και καλύτερη εικόνα και παίζουμε όλο καλύτερα. Ευελπιστώ ότι η ομάδα θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. Δεν θέλω να αναφέρω ποια θέση μπορεί να πάρει η Εθνική Ομάδα. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να παίζουμε όσο το δυνατόν καλύτερα από παιχνίδι σε παιχνίδι και έχουμε σαν πρώτο στόχο να μπούμε στην 8άδα. Από εκεί και πέρα ας γίνει ό,τι καλύτερο προκύψει».

Ο κ. Άντριτς αναφορικά με την Ολυμπιάδα του Λονδίνου πρόσθεσε: «Για μένα, ως προπονητής μιλώντας, στόχος μου είναι πάντα να είμαστε καλύτεροι από προηγούμενες διοργανώσεις. Ήμασταν καλύτεροι στο Έντμοντον απ’ ότι στο Αϊντχόφεν. Πιστεύω και ελπίζω να είμαστε καλύτεροι τώρα στους Ολυμπιακούς απ’ ότι στο Έντμοντον. Για μένα σημασία έχει να παίζουμε πάντα στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Το αποτέλεσμα δεν εξαρτάται μόνο από εμάς, καθώς υπάρχουν και άλλες ομάδες. Θέλω απλά να είμαι ικανοποιημένος στο τέλος της Ολυμπιάδας και να έχω την αίσθηση ότι δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό».

Χρήστος Αφρουδάκης: «Μπορούμε να φτάσουμε αρκετά ψηλά»

Για την ψυχολογία του λίγο πριν ξεκινήσει η προετοιμασία της Εθνικής ομάδας μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ και ο Χρήστος Αφρουδάκης:

«Η αλήθεια είναι ότι η χρονιά φέτος γενικότερα ήταν πολύ κουραστική και δεν προλάβαμε να ξεκουραστούμε μετά τους τελικούς του Πρωταθλήματος, αλλά σίγουρα το κίνητρο των Ολυμπιακών Αγώνων πιστεύω ότι θα μας κάνει να ξεχάσουμε την κάθε σωματική και ψυχολογική κούραση γιατί ο στόχος είναι πολύ μεγάλος, άρα αυτό συνεπάγεται ότι και ψυχολογικά πρέπει να είμαστε καλά».

Όσον αφορά την τύχη της Εθνικής φάνηκε αρκετά αισιόδοξος: «Καταρχήν προβλέψεις δεν μπορείς να κάνεις σε καμία περίπτωση σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση. Δεύτερον, παίζει πολύ μεγάλο ρόλο ίσως και καθοριστικό το πώς θα βρισκόμαστε από πλευράς φυσικής κατάστασης και σωματικά μέσα στο νερό αλλά και ψυχολογικά, καθώς και το πώς θα κυλήσουν τα παιχνίδια και τα αποτελέσματα όχι μόνο τα δικά μας αλλά και των υπόλοιπων ομάδων. Είμαστε μία ομάδα που έχουμε νομίζω τις δυνατότητες να κάνουμε κάτι καλό και αν έχουμε λίγο την τύχη με το μέρος μας μπορούμε να φτάσουμε αρκετά ψηλά».

Τέλος, δεν παρέλειψε να σχολιάσει το μέλλον του ελληνικού πόλο: «Νομίζω ότι έχει ακόμα ζωή το ελληνικό πόλο ώστε να είναι ένα από τα επιτυχημένα αθλήματα της Ελλάδας, απλά χρειάζεται μεγάλη προσοχή γιατί όσο περνάνε τα χρόνια η πηγή στερεύει και γενικότερα τα ερασιτεχνικά αθλήματα περνάνε και αυτά μία κρίση, οπότε πρέπει να δώσουμε μία μεγαλύτερη προσοχή στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, να δώσουμε κίνητρα στα νέα παιδιά να έρθουν στις πισίνες για να ασχοληθούν με το άθλημα για να μπορέσουμε να δούμε ακόμα πιο μακριά».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος