ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ “ΠΑΡΙΣΙ 2024”

Ξενάκη: «Δεν μας αξίζουν αυτές οι εμφανίσεις»

  08.08.2024 21:11       2420

Η Έλενα Ξενάκη, εμφανώς συγκινημένη μετά την ήττα της Εθνικής μας ομάδας υδατοσφαίρισης των Γυναικών από την Ουγγαρία με 12-9, μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ. Η Ελλάδα θα αγωνιστεί, πλέον, για τις θέσεις 7η-8η του Ολυμπιακού τουρνουά γυναικών, απέναντι στον Καναδά, το Σάββατο 10 Αυγούστου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της Ξενάκη:

«Σίγουρα είναι πολύ δύσκολα αυτά τα παιχνίδια. Παρόλα αυτά παίζαμε για τη διεκδίκηση της 5ης θέσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες, οπότε από μόνο του είναι ένα κίνητρο. Προσπαθήσαμε να ξεχάσουμε όλα τα προηγούμενα παιχνίδια. Αλλά, όπως και τα προηγούμενα, ούτε αυτό μας βγήκε. Στην αρχή μπήκαμε πιο αποφασισμένες, προηγηθήκαμε, μας πλησίασαν, κάναμε λάθη και στη συνέχεια πέρασαν μπροστά κι εμείς δεν διεκδικήσαμε ποτέ κάτι καλύτερο.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση που μπορεί να μετέχει ένας αθλητής. Σε καμία περίπτωση δεν ήρθαμε εδώ για να είμαστε τουρίστες. Είναι κόποι χρόνων όλα αυτά. Είμαστε μια ομάδα που θεωρώ ότι δεν μας αξίζουν αυτές οι εμφανίσεις.

Οι αθλητές είμαστε οι πιο αυστηροί κριτές του εαυτού μας. Οπότε, νομίζω  ότι πρέπει να διαχειριστούμε την απογοήτευση που έχουμε και να καταφέρουμε να βγάλουμε αντίδραση και να πάρουμε την καλύτερη θέση που μπορούμε για τη χώρα μας. Έχουμε έλθει εδώ για μα εκπροσωπήσουμε το εθνόσημο, αλλά και τους εαυτούς μας, τις οικογένειές μας, όλους μας τους κόπους και μέχρι στιγμής δεν έχουμε δείξει αυτό που μπορούμε να κάνουμε. Μας μένει ένα παιχνίδι για να το κάνουμε αυτό. Ελπίζω να μας βγει».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ