ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / WORLD CUP ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ξενάκη: «Τώρα ξεκινάει πιο σκληρή δουλειά» - Καμμένου: «Μια μεγάλη πορεία με σημαντικούς σταθμούς και τελικό προορισμό το Παρίσι»

  21.04.2023 19:58       600

Η Έλενα Ξενάκη αναδείχθηκε πολυτιμότερη παίκτρια (MVP) στον αγώνα της Εθνικής μας ομάδας με την Ισπανία (17-18 στα πέναλτι), τελευταίο του Β' Ομίλου της Β' φάσης του World Cup, στο Κολυμβητήριο της Σχολής Ευελπίδων. Η πρόκριση για τα τελικά της διοργάνωσης, στο Λονγκ Μπιτς, είχε εξασφαλιστεί από τη 2η αγωνιστική και η Ξενάκη είναι ξεκάθαρη στις δηλώσεις της:

«Ήταν το δεύτερο παιχνίδι για μας, αυτό το τριήμερο, που κρίθηκε στα πέναλτι και δυστυχώς και σε αυτό δεν πήραμε τη νίκη. Για μας είναι ακόμα η αρχή, όπως και για όλες τις ομάδες, όμως, ο μεγάλος στόχος μας, που ήταν να περάσουμε στην Τελική φάση του World Cup, επετεύχθη. Παρόλα αυτά τώρα ξεκινάει η πιο σκληρή δουλειά για την Εθνική ομάδα. Θέλουμε να εμφανιστούμε όσο το δυνατόν πιο δυνατές σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις του καλοκαιριού.

Οι νέοι κανονισμοί δίνουν ένα παιχνίδι πιο γρήγορο απ' ό,τι έχουμε συνηθίσει. Αυτό είναι καλό για μας διότι είμαστε μια νέα ομάδα με πολλή ενέργεια και νομίζω τόχουμε αυτό. Επειδή, όμως, ακριβώς είμαστε μια καινούργια ομάδα, θα πρέπει να δεθούμε μεταξύ μας, να γίνει το μοντάρισμα σωστά και να είμαστε στα μεγάλα ραντεβού το καλοκαίρι αυτές που πρέπει».

Η ομοσπονδιακή προπονήτρια Αλεξία Καμμένου είπε στις απολογιστικές της δηλώσεις:

«Έχουμε μπροστά μας μια τεράστια πορεία, μια πολύ δύσκολη χρονιά, από τώρα μέχρι και το επόμενο καλοκαίρι. Με πολλές υποχρεώσεις σε πολλούς σημαντικούς σταθμούς, δηλαδή τις μεγάλες διοργανώσεις (Super Final World Cup, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα), που ελπίζω ότι θα έχει κατάληξη το Παρίσι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Αποδείξαμε στο σημερινό παιχνίδι με την Ισπανία ότι, όταν δεν έχουμε άγχος μπορούμε να έχουμε πολύ καλή απόδοση. Όπως είπα και στα κορίτσια, με τη σκληρή προπόνηση θα γινόμαστε όλο και καλύτεροι. Στο Λονγκ Μπιτς θα είναι μια τεράστια ευκαιρία να προετοιμαστούμε με τις καλύτερες ομάδες του κόσμου εν όψει του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στη Φουκουόκα και να είμαστε πανέτοιμες εκεί. Θέλω να διεκδικήσουμε όλες τις ευκαιρίες που θα μας δοθούν. Πρέπει να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία. Να είμαστε πάντα ετοιμοπόλεμες για να πετύχουμε τους μεγάλους μας στόχους. Να έχουμε διάρκεια και πλάνο. Το σημαντικότερο γι αυτή την ομάδα είναι ότι δεν εγκαταλείπει ποτέ. Τα δυο ματς που χάσαμε, τα χάσαμε στα πέναλτι».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής