ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Ξέσπασε στον ΝΟ Βουλιαγμένης ο Ολυμπιακός, πήρε με 12-5 το ντέρμπι

  26.01.2019 15:39       624

Συνήλθε γρήγορα από το σοκ της ευρωπαϊκής του ήττας ο Ολυμπιακός, από τη Γιουγκ Ντουμπρόβνικ την περασμένη Τετάρτη, και με ένα ξέσπασμα - αντίδραση, επικράτησε με 12-5 του ΝΟ Βουλιαγμένης στο ντέρμπι που άνοιξε την αυλαία της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Α1 Ανδρών, στο κλειστό Εθνικό κολυμβητήριο του Πειραιά "Π. Καπαγέρωφ".

Έτσι οι ερυθρόλευκοι διατηρούν το απόλυτο των νικών (13 στα 13) και συνεχίζουν να απολαμβάνουν τη μοναξιά της κορυφής, αυξάνοντας τη διαφορά από τη 2η θέση, την οποία κινδυνεύει να χάσει ο ΝΟΒ, αν ο Απόλλων Σμύρνης νικήσει αργότερα τον Εθνικό.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να μπαίνουν πολύ νευρικά, με αποτέλεσμα το σκορ στην πρώτη περίοδο να κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα, με τον Άλεξ Γούνα να σκοράρει το μοναδικό γκολ. Από εκεί και πέρα, στo δεύτερο οκτάλεπτο, ο Ολυμπιακός άνοιξε τον ρυθμό και προηγήθηκε 3-0 με τον Σκουμπάκη, αλλά ο ΝΟ Βουλιαγμένης κατάφερε να μειώσει με τους Καλογερόπουλο και Μπάσιτς (3-2). Παρόλα αυτά η ομάδα του Πειραιά πήγε προηγούμενη στο ημίχρονο με αέρα τεσσάρων γκολ, χάρη στους Γούνα (2) και Μπούσλιε.

Οι ερυθρόλευκοι ξέφυγαν και με έξι γκολ (8-2) βάζοντας τα θεμέλια της νίκης με τον Τίγκα να έχει την καλύτερη φάση της αναμέτρησης, καθώς με σουτ από το κέντρο στην εκπνοή του οκταλέπτου νίκησε τον Πάβιτς κάνοντας το 8-4. Η τελευταία περίοδος ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα διότι όλα είχαν κριθεί. Πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης ήταν ο Γούνας που σημείωσε τέσσερα γκολ, ενώ από δύο πρόσθεσαν οι Σκουμπάκης, Φουντούλης και Μπούσλιε.

Σύμφωνα με το φύλλο αγώνα: "Στο 4.14 πριν από τη λήξη της 2ης περιόδου αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο έφορος του ΝΟ Βουλιαγμένης κ. Κόλιανιν (σ.σ. ο προπονητής του που αναφέρεται στο φ.α. ως έφορος), διότι διαμαρτυρόμενος σε απόφαση των διαιτητών χαμογέλασε ειρωνικά".

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 12-5

Οκτάλεπτα: 1-0, 5-2, 2-2, 4-1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης, Σκουμπάκης 2, Γενηδουνιάς, Φουντούλης 2, Νικολαΐδης, Δερβίσης 1, Μπούσλιε 2, Μουρίκης 1, Γούνας 4, Αργυρόπουλος – Κανακάκης, Κάκαρης, Γαλανόπουλος, Χαλυβόπουλος Αρ.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Χρβόγε Κόλιανιν): Χρύσανθος, Μπάσιτς 1, Καλογερόπουλος 1, Γκιουβέτσης 1, Τσαταλιός, Γούβης, Αφρουδάκης, Μπούχα, Ποντικέας 1, Καπετανάκης, Τίγκας 1, Σολανάκης, Ανδρεάδης, Χριστοφορίδης, Σταμέλος.

Διαιτητές: Πολυχρονόπουλος, Κραβαρίτης

Αλυτάρχης: Λευτέρης Γιαννέλλης

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής