ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Ξεχωριστό μήνυμα Νίκης από τα κορίτσια των δύο ιστορικών μας Εθνικών ομάδων!

  06.10.2012 21:06       1103

Το δικό τους ξεχωριστό μήνυμα στον αγώνα εναντίον του καρκίνου του μαστού, έδωσαν σήμερα (6/10) οι διεθνείς πολίστριες των Εθνικών μας ομάδων των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας και του Παγκοσμίου πρωταθλήματος της Σαγκάης.

Δύο εμβληματικές Εθνικές ομάδες, με τις μοναδικές τους επιτυχίες για τον Ελληνικό Αθλητισμό (αργυρό μετάλλιο το 2004, χρυσό μετάλλιο το 2011), αγωνίστηκαν στο κολυμβητήριο του ΝΟ Βουλιαγμένης στο Λαιμό, με το σύνθημα «Πάρε τη ζωή σου στα χέρια σου», σ’ ένα πρόγραμμα ενταγμένο στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον καρκίνο 2011-15.

Κατά συνθήκη προπονήτριες των δύο ομάδων, δύο πρώην διεθνείς μας πολίστριες, παρούσες στην Αθήνα το 2004. Η Ευτυχία Καραγιάννη και η Εύη Μωραϊτίδου, ενώ λόγω των … απωλειών, οι δύο ομάδες αλληλοσυμπληρώθηκαν.

Έτσι, σ’ αυτή του 2004 βρέθηκε και η νεαρή Ξενάκη, ενώ στην αντίστοιχη του 2011 αγωνίστηκαν η Κατερίνα Οικονομοπούλου και η Τόνια Μωραϊτη που ήταν στην ομάδα των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, αλλά και η νεαρή Σταματίνα Κοντογιάννη.

Στον πάγκο έμειναν οι τραυματίες Χριστίνα Τσουκαλά και Φιλιώ Μανωλιουδάκη, ενώ η Σταυρούλα Κοζομπόλη στο φινάλε δεν κρατήθηκε και βούτηξε στην πισίνα για να παίξει …

Οι τέσσερεις κοπέλες (Λιόση, Ρουμπέση, Λαρά, Μελιδόνη) που είχαν παρουσία και στις δύο Εθνικές ομάδες, αγωνίστηκαν με την ολυμπιακή ομάδα.

Στην εξέδρα, που σχεδόν ήταν γεμάτη, μεταξύ των άλλων και οι Κούλης Ιωσηφίδης, Γιώργος Μορφέσης, ομοσπονδιακοί τεχνικοί αντίστοιχα των δύο Εθνικών ομάδων, το 2004 και το 2011, με τον δεύτερο να είναι συνεργάτης του πρώτου στην Αθήνα.

Νικήτριες οι αργυρές ολυμπιονίκες με 9-8, με εντυπωσιακό μάλιστα δεύτερο 8λεπτο (4-0 υπέρ τους) και την αρχηγό τους Δήμητρα Ασιλιάν να πετυχαίνει δύο πανέμορφα γκολ …

8λεπτα: 1-2, 4-0, 3-3, 1-3

«2004» (Καραγιάννη Ευτ.): Ελληνάκη (Μυλωνάκη), Ασιλιάν 2, Μελιδόνη 1, Λιόση 2, Ρουμπέση 2, Κοζομπόλη, Καραπατάκη, Λαρά 2, Ξενάκη

«2011»  (Μωραϊτίδου): Κούβδου (Γούλα), Ασημάκη 2, Αβραμίδου 4, Οικονομοπούλου, Μωραϊτη, Γερόλυμου, Αντωνάκου 2, Κοντογιάννη

Διαιτητές: Σκαλοχωρίτης, Παϊρακταρίδης

Στη ΦΩΤΟ  οι δύο Εθνικές ομάδες με τα μπλουζάκια της εκδήλωσης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ