ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΧΟΥΜΑΣ

Χούμας: «Χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία του Αμπερντίν»

  02.05.2020 14:00       1418

Η Ευρωπαΐκή ομοσπονδία ανακοίνωσε χθες την ματαίωση όλων των ηλικιακών πρωταθλημάτων, ανάμεσα στα οποία και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που επρόκειτο να γίνει στο Αμπερντίν της Σκωτίας για την κλασική κολύμβηση.

Το γεγονός αυτό θεωρείται εξαιρετικά δυσάρεστο γιατί δεν δίνεται η τελευταία ευκαιρία σε αρκετούς Έλληνες ελπιδοφόρους κολυμβητές να διεκδικήσουν ένα μετάλλιο στην κορυφαία αυτή διοργάνωση, ενώ κάποιοι απ’ αυτούς δεν θα μπορέσουν να γευτούν τα προνόμια μιας πολύ καλής θέσης, που θα τους έδινε την ευκαιρία να εισαχθούν στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.

«Η χώρα μας διατηρούσε μία σπουδαία παράδοση σε αυτήν την διοργάνωση. Στο Αμπερντίν η Ελλάδα διεκδικούσε τουλάχιστον τρία μετάλλια, ενώ στα ομαδικά αγωνίσματα οι συνθέσεις μας ήταν πολύ ποιοτικές. Το γεγονός αυτό δεν είναι άσχημο μόνο για την πατρίδα μας, αλλά και για κάποια παιδιά που δεν θα έχουν την ευκαιρία του χρόνου, λόγω ηλικίας, να πάρουν μέρος σ’ αυτή την διοργάνωση. Ήταν το Αμπερντίν η τελευταία τους ευκαιρία. Καλό θα ήταν η εκδήλωση να πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος του 2020. Δυστυχώς τα γεγονότα μας πρόλαβαν και οι αγώνες δεν θα πραγματοποιηθούν» τονίζει ο τεχνικός σύμβουλος της κολυμβητικής ομοσπονδίας κύριος Χριστόδουλος Χούμας.

Η Ευρωπαΐκή ομοσπονδία δεν έχει αποφασίσει ακόμη για την μετάθεση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ανδρών γυναικών που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στην Βουδαπέστη, αρχικά τον Μάιο και στη συνέχεια τον Αύγουστο του 2020.

«Περιμένουμε με ανυπομονησία την απόφαση για την μετάθεση των συγκεκριμένων αγώνων. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανότατα θα πραγματοποιηθούν την άνοιξη του 2021. Είναι ένα σημαντικό θέμα για τον αγωνιστικό προγραμματισμό της ομοσπονδίας μας» συμπληρώνει ο κύριος Χούμας.

Η Πολιτεία ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες την σταδιακή επιστροφή στις προπονήσεις για τους πρωταθλητές και τις πρωταθλήτριες της χώρας. Η εκτίμηση του κυρίου Χούμα είναι ότι τα αθλήματα του υγρού στίβου θα επανεκκινήσουν σε λίγες ημέρες.

«Το πιθανότερο, χωρίς να το γνωρίζουμε ακόμη, είναι να ξεκινήσουν οι προπονήσεις στις 11 Μαΐου. Ίδωμεν».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ