ΤΕΧΝΙΚΗ / Διαθεσόπουλος

«Χρειάζεται χρόνος και δοκιμές για τους νέους κανονισμούς»

  03.06.2014 14:55       1559

Διερευνητικές επαφές για τους νέους κανονισμούς υδατοσφαίρισης που δοκιμάζονται από τη Fina, είχαν στη Βαρκελώνη με την ευκαιρία της διοργάνωσης του Φάιναλ Σιξ Ανδρών, παράγοντες και στελέχη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, μεταξύ των οποίων και ο Αντιπρόεδρος της  Δημήτρης Διαθεσόπουλος.

«Βρισκόμαστε ακόμη στο στάδιο της διερεύνησης και νομίζω ότι κοινή συνισταμένη όσων συζητήσεων έγιναν στη Βαρκελώνη είναι, να συνεχιστεί η διαδικασία  δοκιμής  των νέων κανονισμών και η εξέταση των επιπτώσεων που θα υπάρχουν στην ίδια τη δομή του αθλήματος», λέει ο Πρόεδρος της ΚΟΕ που ως μέλος και του «Μπιρό» της Fina (είναι σύνδεσμος με την τεχνική επιτροπή υδατοσφαίρισης), παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις.

«Χρειαζόμαστε χρόνο για να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Η οριστική συζήτηση από πλευράς Παγκόσμιας Ομοσπονδίας πάντως, θα γίνει τον ερχόμενο Δεκέμβριο στο Κατάρ κατά την διάρκεια του Παγκοσμίου πρωταθλήματος κολύμβησης 25άρας πισίνας. Σε περίπτωση που καταλήξουμε σε αλλαγές, αυτές θα εφαρμοστούν για πρώτη φορά στο επόμενο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών – γυναικών, το καλοκαίρι του 2015 στο Καζάν», τονίζει ο ίδιος.

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ, το ερχόμενο Σάββατο αναχωρεί στο Κουνσάν της Κίνας για την Τελική φάση του Γουόρλντ Λιγκ Γυναικών (10-15 Ιουνίου) και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Ντουμπάι για την αντίστοιχη των Ανδρών (16-21 Ιουνίου).

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ