ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / Ντ. Άντριτς

Χρειαζόμασταν την εμπειρία τους

  01.03.2012 18:36       1392

Αναφορικά με τις επιλογές του για τις κλήσεις στην Εθνική, αλλά και τη επιστροφή δύο πρώην πυλώνων της ομάδας, τους Νίκο Δεληγιάννη και Θοδωρή Χατζηθεοδώρου, μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Ντράγκαν Άντριτς.

Ο έμπειρος προπονητής, τόνισε πως έκανε τις επιλογές του για την Εθνική έπειτα από πολλή σκέψη, αποφασίζοντας εν τέλει, πως δεν χρειάζεται μόνο το ταλέντο σε αυτήν την ομάδα, αλλά και η εμπειρία, την οποία διαθέτουν αμφότεροι οι προαναφερθέντες πολίστες.

Τέλος, ανέφερε πως τίποτα δεν είναι ανέφικτο και παρουσιάστηκε πολύ αισιόδοξος, όσον αφορά την πρόκριση στην Ολυμπιάδα, παρ’ όλο που στο γκρουπ βρίσκονται δυνατές ομάδες, όπως η Ρουμανία και η Γερμανία.

Ολόκληρη η συνέντευξή του:

Για την απόφαση της επιστροφής των δύο παικτών: «Το Προολυμπιακό τουρνουά είναι μια δύσκολη διοργάνωση, στην οποία πρέπει να ανταπεξέλθουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Στην ομάδα υπάρχει διάχυτο το ταλέντο, όμως χρειάζεται και η εμπειρία. Αυτήν την εμπειρία την διαθέτουν σε μεγάλο βαθμό οι Χατζηθεοδώρου και Δεληγιάννης. Είχα συνάντηση και με τους δύο τις προηγούμενες μέρες, όπου συζητήσαμε διεξοδικά τους στόχους της ομάδας. Από την αρχή, φάνηκαν και οι δύο να αντιλαμβάνονται την σοβαρότητα της διοργάνωσης, αλλά και αυτήν των Ολυμπιακών Αγώνων, εφόσον φυσικά προκριθούμε. Έτσι, δεν ήταν δύσκολο να τους εντάξω και πάλι στο δυναμικό της Εθνικής, και είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτήν την κατάληξη».

Για το μέλλον της Εθνικής στο Προολυμπιακό τουρνουά: «Όπως είπα και πριν, η διοργάνωση δεν είναι εύκολη. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά μέσα στις προπονήσεις ώστε να φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο. Μέχρι τώρα η ομάδα έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία, τα οποία πρέπει να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο. Από την άλλη πλευρά, έχουμε παρουσιάσει και κάποιες αδυναμίες στην πορεία, οι οποίες πρέπει να εκλείψουν εντελώς, εάν θέλουμε να προκριθούμε στους Ολυμπιακούς. Πάντως, πεποίθησή μου είναι πως αν παρουσιαστούμε σοβαροί σε όλα τα παιχνίδια, θα είμαστε μία από τις ομάδες που θα ταξιδέψουν στο Λονδίνο το καλοκαίρι. Πρώτα όμως, πρέπει να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία ομάδες όπως η Ισπανία και η Ρουμανία, των οποίων οι παίκτες διαθέτουν τεράστια εμπειρία και σπουδαία φυσικά προσόντα. Πάντως είμαι πολύ αισιόδοξος για την παρουσία μας στο τουρνουά».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος