ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / Νίκος Γέμελος

«Χρήσιμο το συνέδριο των προπονητών στη Μόσχα»

  01.11.2012 13:08       1168

Από τη Μόσχα και το συνέδριο των κορυφαίων προπονητών κολύμβησης που διοργάνωσε η FINA τις προηγούμενες μέρες εκεί, επέστρεψε χθες βράδυ ο Νίκος Γέμελος, ο οποίος μίλησε στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας για το περιεχόμενο της συνάντησης και την προσωπική του εμπειρία.

«Πρόκειται για ένα συνέδριο στο οποίο συμμετέχουν όλοι οι προπονητές των χρυσών μεταλλίων της κολύμβησης. Διοργανώνεται από την Παγκόσμια Ομοσπονδία κάθε τέσσερα χρόνια. Μάλιστα, είχα παρευρεθεί και στο προηγούμενο που διεξήχθη στη Σιγκαπούρη. Φέτος, οι ομιλητές ήταν περισσότερο εξελιγμένοι, ενώ συμμετείχαν και όλοι οι προπονητές των χρυσών Ολυμπιακών μεταλλίων», δήλωσε αρχικά ο προπονητής του Παγκόσμιου πρωταθλητή Σπύρου Γιαννιώτη και συνέχισε:

«Όλοι οι προπονητές που πήραν το λόγο αναφέρθηκαν σε μεθόδους προπόνησης, τεχνικές και στυλ, αλλά και στην ιστορία των κολυμβητών τους συγκεκριμένα. Πρόκειται για το πιο χρήσιμο συνέδριο στο είδος του, αφού οι ομιλητές δεν είναι τυχαίοι αλλά πρόκειται για τους «χρυσούς» προπονητές, όπως προείπα».

Φέτος, το προπονητικό συνέδριο πραγματοποιήθηκε μαζί με το συνέδριο της FINA για τα αθλήματά της, στο οποίο μίλησε σήμερα με την ιδιότητα του μέλους του Εκτελεστικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος της ΚΟΕ κ. Δημήτρης Διαθεσόπουλος.

Φωτογραφία από το συνέδριο των «χρυσών» προπονητών στη Μόσχα. Ο Graham Hill μιλάει για τον Ολυμπιονίκη του Λονδίνου Chad le Clos.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος