ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Χριστόδουλος Χούμας: «Επιστέγασμα των προσπαθειών ένα Ολυμπιακό μετάλλιο»

  25.12.2019 10:23       805

Το 2019 ήταν, αναμφίβολα, μία εκπληκτική χρονιά για το άθλημα της Κλασικής Κολύμβησης, καθώς η Ελληνικές αποστολές είχαν πολύ καλές παρουσίες, με πολλά μετάλλια αλλά και Πανελλήνια, Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια ρεκόρ.

Ο Κρίστιαν Γκολομέεβ σήκωσε για μία ακόμα φορά τη σημαία ψηλά, με το ασημένιο μετάλλιο στα 50μ ελεύθερο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Γκουανκζού, ενώ ο Ανδρέας Βαζαίος έκανε πρόσφατα όλο το Ευρωπαϊκό κοινό να μιλάει για εκείνον στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 25άρας πισίνας στη Γλασκώβη, με το χάλκινο μετάλλιο στα 100μ μικτής ατομικής, αλλά και τα δύο χρυσά στα 200μ πεταλούδα και 200μ μικτής ατομικής, που συνδυάστηκε με Ευρωπαϊκό ρεκόρ. Ακόμα ένας αθλητής πυ έλαμψε με τα κατορθώματά του ήταν ο Απόστολος Παπαστάμος, ο οποίος ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων στο Καζάν στα 200μ και τα 400μ μικτής ατομικής, ενώ στο Παγκόσμιο Εφήβων της Βουδαπέστης, κατέκτησε ένα χάλκινο μετάλλιο στα 200μ μικτής ατομικής και το χρυσό στα 400μ μικτής με Παγκόσμιο ρεκόρ.

Ο τεχνικός σύμβουλος της ΚΟΕ στο άθλημα της κολύμβησης, Χριστόδουλος Χούμας, μίλησε στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας για την εκπληκτική χρονιά της Κολύμβησης, τονίζοντας τα εξής: "Το φθινόπωρο, σε ένα σεμινάριο προπονητών είχα αναφερθεί στο 2019, εστιάζοντας στο "μαγικό καλοκαίρι" του έτους. Θεωρώ ότι αυτή η φράση είναι καταλληλη και αντιπροσωπεύει όλο το έτος, καθώς οι επιτυχίες των αθλητών μας ήταν αμέτρητες, τόσο στις εγχώριες διοργανώσεις, όσο και στο εξωτερικό, με πολλά μετάλλια και ρεκόρ. Ωστόσο, ένα ενδιαφέρον στατιστικό, που δεν γνωρίζει ο κόσμος, είναι ότι η Ελλάδα ήταν πολύ ψηλά στις συγκομιδές μεταλλίων ανάμεσα σε πολλές χώρες, αλλά και στις αξιολογήσεις των αθλητών, το οποίο φανερώνει την εξαιρετική δουλειά που κάνουν τα σωματεία, σε συνεργασία με την Κολυμβητική Ομοσπονδία. Οι Έλληνες κολυμβητές έδειξαν τη δυναμική του αθλήματος στην Ευρωπαϊκή και την Παγκόσμια σκηνή, με τις επιτυχίες τους. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε εκείνους, αλλά και στους προπονητές που δούλεψαν σκληρά, στους γονείς τους που τους στηρίζουν και σε όσους βρίσκονται δίπλα τους. Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Τύπο για την προβολή του αθλήματος. Η Κλασική Κολύμβηση είναι από τα πλέον επιτυχημένα αθλήματα και αναπτύσσεται συνεχώς σε όλο τον κόσμο".

Στη συνέχεια, ο τεχνικός σύμβουλος της ΚΟΕ, αναφερόμενος στη νέα, Ολυμπιακή χρονιά δήλωσε: "Το 2020 είναι πολύ κρίσιμη χρονιά για την Κολύμβηση, αλλά και όλα τα αθλήματα του Υγρού Στίβου, με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Πιστεύω πως θα έχουμε μια αρκετά δυνατή και ισχυρή αποστολή, που θα ανταπεξέλθει πολύ θετικά και δεν αποκλείουμε συμμετοχές σε τελικούς και ίσως κάποιο μετάλλιο, που θα είναι το επιστέγασμα όλων αυτών των προσπαθειών".

Ο κ. Χριστόδουλος Χούμας ευχήθηκε υγεία σε όλο τον κόσμο και περισσότερη στήριξη από την Πολιτεία στο δύσκολο έργο τους: "Εύχομαι σε όλη την Κολυμβητική οικογένεια χρόνια πολλά με υγεία και κουράγιο. Επίσης, ελπίζω η Πολιτεία να στηρίξει περισσότερο τις τεράστιες προσπάθειες που κάνουμε για περισσότερη ανάπτυξη στο άθλημα της Κολύμβησης".

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: "