ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / 88ο ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Χριστόδουλος Χούμας: "Να λυθούν επιτέλους τα θέματα των εγκαταστάσεων"

  04.08.2019 23:59       845

Ο τεχνικός σύμβουλος Κολύμβησης στην ΚΟΕ Χριστόδουλος Χούμας κάνει τον απολογισμό του αθλήματος, λίγο πριν από την ολοκλήρωση της σεζόν και του 88ου Εθνικού πρωταθλήματος στον Άλιμο και παράλληλα απευθύνει νέα έκκληση προς τη νέα αθλητική ηγεσία, να λύσει επιτέλους τα προβλήματα με τις εγκαταστάσεις και το προπονητικό κέντρο των Εθνικών ομάδων κολύμβησης και γενικότερα του υγρού στίβου. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

"Με το Εθνικό πρωτάθλημα ολοκληρώνεται επιτυχώς ο κύκλος των εσωτερικών διοργανώσεων, μετά από και τα μαραθώνια πρωταθλήματα κατηγοριών που είχαμε φέτος. Εδώ στον Άλιμο τελειώνει ένα σπουδαίο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, διότι το επίπεδο των Ελλήνων κολυμβητών και κολυμβητριών, πια, είναι υψηλό. Είχαμε μια αρκετά ικανοποιητική συμμετοχή, με 425 κολυμβητές-τριες από 75 σωματεία και παρά τις δύσκολες συνθήκες, λόγω της ζέστης, είχαμε ικανοποιητικές κούρσες, με έντονο συναγωνισμό, αλλά και όρια συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ήταν εξαιρετική η προσπάθεια του Ανδρέα Βαζαίου, ο οποίος είναι αυτονόητο ότι θα είχε τα όρια και θα συμμετείχε στους Ολυμπιακούς του Τόκιο. Δεν υπήρχε περίπτωση να μην πήγαινε επειδή δεν του βγήκαν οι χρόνοι στην Κορέα. Έχει πολλά ακόμα να προσφέρει και έχουμε να δούμε πολλές διακρίσεις από αυτόν.

Από κει και πέρα, είναι ξεκάθαρο πως πρωταθλητής σε επίπεδο συλλόγων θα είναι και πάλι ο Ολυμπιακός. Παρόλα αυτά και οι υπόλοιποι σύλλογοι φαίνεται ότι κάνουν καλή δουλειά, οργανώνουν τις ομάδες τους, έχουν αθλητές υψηλού επιπέδου. Αυτά χρειάζεται η κολύμβηση, σε αυτά πρέπει να στηρίζεται προκειμένου με τη συνδρομή της Ομοσπονδίας να αναδεικνύονται οι κορυφαίοι κολυμβητές για τις Εθνικές μας ομάδες.

Επαναλαμβάνομαι, αλλά είναι σοβαρό και θα πρέπει να λυθούν επιτέλους τα θέματα των εγκαταστάσεων. Είναι άδικο αυτό που γίνεται με τον υγρό στίβο, που έχει τεράστια προσφορά του στην αθλούμενη νεολαία και γενικότερα στην πατρίδα μας. Και γι αυτό πρέπει οι υπεύθυνοι, δηλαδή η καινούργια αθλητική ηγεσία, να ενσκύψει στα προβλήματα του χώρου και να μας δώσει τη δυνατότητα να παλέψουμε και να προσφέρουμε ακόμα περισσότερα στην άνοδο της κολύμβησης και γενικότερα του ελληνικού αθλητισμού. Και ο νέος υπουργός και ο ΓΓΑ ξέρουν τα προβλήματα και είναι ενθαρρυντικό που ήρθε να δει αγώνες από κοντά.

Είναι ντροπιαστικό να μην μπορούμε να λύσουμε, για παράδειγμα, το ζήτημα του ΟΑΚΑ. Ή στο ολυμπιακό μας κολυμβητήριο στο Ζάππειο. Για όλα υπάρχουν λύσεις, αν τις αναζητήσουμε. Πρέπει να αντιληφθούμε πόσο ψηλά βρίσκεται πλέον η ελληνική κολύμβηση. Εκτός από το ασημένιο μετάλλιο του Γκολομέεβ, τον τελικό του Χρήστου με ρεκόρ και τα άλλα πλασαρίσματα στο Παγκόσμιο της Κορέας, η Ελλάδα πήρε τη 14η θέση στον πίνακα των μεταλλίων μεταξύ 20 χωρών που πήραν μετάλλιο και στις 195 που μετείχαν. Ήταν, εξάλλου, 18η από τις 47 που βαθμολογήθηκαν, ανάμεσα στις 195. Αυτά όλα είναι σοβαρή υπόθεση στο συγκεκριμένο άθλημα. Υπάρχουν κι άλλοι πολύ καλοί κολυμβητές που θα μπορούσαν να στελεχώσουν τις Εθνικές ομάδες. Θέλουμε, όμως, οπωσδήποτε ένα προπονητικό κέντρο και σωστή και σοβατρή χρηματοδότηση για να αποδώσουμε περισσότερα για τον ελληνικό αθλητισμό".

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής