ΤΕΧΝΙΚΗ / ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΟΠΕΝ

Χρήστος Κατραντζής

  23.02.2014 19:17       1205

ΦΩΤΟ: Ο Χρήστος Κατραντζής

Απόλυτα ικανοποιημένος από την επίδοσή του στα 100μ ελεύθερο (49.07) κατά την τελευταία ημέρα του Χειμερινού πρωταθλήματος ΟΠΕΝ στο κολυμβητήριο του Πειραιά, φάνηκε σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ ο Χρήστος Κατραντζής. Ο κολυμβητής του Ολυμπιακού, με αυτό τον χρόνο, έπιασε όριο για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών του Βερολίνου, το οποίο είναι και ο μεγάλος του στόχος για τη φετινή χρονιά.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε: «Είμαι ικανοποιημένος από το γεγονός ότι έπιασα το όριο. Δούλευα σκληρά στην προπόνηση και γνώριζα ότι μπορούσα να κάνω μια τέτοια επίδοση. Τα κατάφερα σήμερα και πλέον έχω μπροστά μου στόχους για τους οποίους πρέπει να προπονηθώ και να βελτιώσω κομμάτια της τεχνικής μου. Τώρα που έπιασα το όριο, η προπόνηση αλλάζει. Πλέον, πέρα από μερικούς αγώνες που μπορώ να κάνω στην Ελλάδα και το εξωτερικό αν τα καταφέρω, προετοιμάζομαι για το καλοκαίρι.  Υπάρχει το Ευρωπαϊκό στο Βερολίνο και ένας πολύ μακρινός στόχος για εμένα είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο αλλά είναι ακόμη πολύ νωρίς».

Δηλώσεις έκανε και ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟΕ, Δημήτρης Σαρακατσάνης, ο οποίος έκρινε πως οι Χειμερινοί αγώνες ήταν επιτυχημένοι, παρά τα πολλά προβλήματα: «Ήταν η πρώτη φορά που δοκιμάσαμε κάτι τέτοιο, να διεξάγονται παράλληλα το πρωτάθλημα των Ανδρών/Γυναικών και οι σχολικοί αγώνες. Προσωπικά είχα πολλές αμφιβολίες όταν αυτό αποφασίστηκε, γιατί θα μπορούσαμε να είχαμε πολλά προβλήματα. Διαψεύστηκα όμως και όλα κύλησαν ομαλά. Κρίνω πως ήταν επιτυχημένη η διοργάνωση,παρά τα οξυμμένα προβλήματα και το γεγονός πως είναι δύσκολοι οι καιροί. Αν κρίνω από τα όρια που είχαμε σε Άντρες Εφήβους και τα ρεκόρ που σημειώθηκαν μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία καθώς αποδεικνύεται περίτρανα ότι η ελληνική κολύμβηση έχει μεγάλο ταλέντο και έμψυχο δυναμικό που μπορεί να φέρει και στη χώρα μας πολλές επιτυχίες».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Νίκος Χαραλαμπόπουλος