ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Χρόνια πολλά από το KoeMAG

  25.12.2022 15:12       2166
Στη σελίδα της Ομοσπονδίας έχει αναρτηθεί σήμερα Χριστούγεννα (25/12/22), το εορταστικό τεύχος του KoeMAG. Είναι η πέμπτη έκδοση του επίσημου περιοδικού της ΚΟΕ που έχει ως κυρίαρχο θέμα την ανάδειξη των κορυφαίων αθλητών και προπονητών του 2022.
 
Σαράντα δυο (42) αθλητές, αθλήτριες, προπονητές και προπονήτριες, εκφράζονται για την τιμητική διάκριση που έλαβαν από τα αρμόδια τμήματα της ΚΟΕ και τους φορείς που ασχολούνται με τα έξι αθλήματα που έχει υπό την σκέπη της η Ομοσπονδία.
 
Στο εξώφυλλο, αλλά και σε εσωτερικές σελίδες του εντύπου, φιλοξενούνται οι κορυφαίοι, στην φωτογράφιση που πραγματοποιήθηκε για τις ανάγκες της έκδοσης. Οι αθλητές και οι αθλήτριες που αποτελούν πρότυπο για χιλιάδες νέα παιδιά που ασχολούνται με τον υγρό στίβο, μεταφέρουν ευχές για την νέα χρονιά, αναφέρονται στις επιτυχίες του 2022 και τοποθετούνται για τα σημαντικά θέματα που απασχολούν τον χώρο.
 
Πέραν του κυρίαρχου αυτού θέματος στην έκδοση των 160 σελίδων φιλοξενούνται άλλα 19 θέματα.
 
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυριάκος Γιαννόπουλος στέλνει τις ευχές του για το 2023, κάνοντας έναν μικρό απολογισμό των πεπραγμένων της χρονιάς που φεύγει. Παρουσιάζεται επίσης η νέα εταιρική ταυτότητα της ΚΟΕ, ενώ γίνεται αναφορά στην μεγάλη γιορτή που ετοιμάζει η Ομοσπονδία στις 31 Ιανουαρίου στην Αθήνα και στην οποία θα τιμηθούν η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών που κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Τόκιο το 2021 κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων, καθώς επίσης και όλοι εκείνοι που κατέκτησαν μετάλλια σε ευρωπαϊκά, παγκόσμια πρωταθλήματα και τους Μεσογειακούς αγώνες το 2022.
 
Την τιμητική του είχε ο υγρός στίβος στο ετήσιο δημοψήφισμα των αθλητικών συντακτών για την ανάδειξη των κορυφαίων της χρονιάς. Η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των αντρών κατέκτησε, για δεύτερη διαδοχική χρονιά, τον τίτλο της κορυφαίας ομάδας. Διαβάστε τα ονόματα όλων των αθλητών και προπονητών που πήραν ψήφους και τιμήθηκαν από τον ΠΣΑΤ.
 
Συνεχίζεται το αφιέρωμα στους κολυμβητές που αποτελούν το «νέο αίμα» του αθλήματος. Αυτή τη φορά εκφράζονται έξι αθλητές που υπηρετούν τον χώρο και ανήκουν σε συλλόγους της Βόρειας Ελλάδας.
 
Ο Αμερικανός κολυμβητής Μάικλ Άντριου, ένας από τους κορυφαίους σήμερα στον κόσμο, εκφράζεται στο περιοδικό και συμβουλεύει τους αθλητές, τους προπονητές, αλλά και τους γονείς, για τον τρόπο που μπορεί να ακολουθήσουν για να κάνουν καλύτερη τη ζωή τους στο άθλημα.
 
Επιχειρείται ένας απολογισμός στα όσα διαδραματίστηκαν πρόσφατα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα μικρής πισίνας που πραγματοποιήθηκε στην Μελβούρνη της Αυστραλίας, εκεί όπου η Ελλάδα πήρε μέρος σε τρεις τελικούς.
 
Αίσθηση προκαλεί η συνέντευξη που παραχώρησε ο θρύλος της παγκόσμιας κολύμβησης, ο Ράιαν Λόχτε, που βρέθηκε πριν από λίγες εβδομάδες στην Αθήνα και δίδαξε κολύμπι σε νεαρούς αθλητές.
 
Πολλές σελίδες αφιερώνονται στις δραστηριότητες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περιφερειακές επιτροπές της ΚΟΕ. Επιχειρείται μια λεπτομερής καταγραφή των δεδομένων και γίνεται αντιληπτό ότι η Επικράτεια χρειάζεται βοήθεια από την Πολιτεία που έχει την υποχρέωση να επιλύσει σημαντικά προβλήματα σχετικά με την κατασκευή, συντήρηση και λειτουργία κολυμβητικών δεξαμενών που θα επιτρέψουν σε χιλιάδες ελληνόπουλα να ασχοληθούν με τα αθλήματα του υγρού στίβου.
 
Οι υπεύθυνοι της έκδοσης μετέβησαν στην Πάτρα και φιλοξενούν άρθρο που έχει σχέση με τους Ολυμπιονίκες του ιστορικού Ναυτικού Ομίλου Πατρών.
 
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων αθλητών υδατοσφαίρισης, ο Μάριος Καπότσης αναφέρεται στα προβλήματα και τις προτεραιότητες που έχει θέσει ο ΣΕΑΥ, κάνοντας ειδική αναφορά στην πρόσφατη πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας και του Συνδέσμου να ασφαλίσουν τα μέλη.
 
Νικητής της ζωής θεωρείται ο υδατοσφαιριστής Άγγελος Φώσκολος ο οποίος αντιμετώπισε τους τελευταίους μήνες ένα σημαντικό πρόβλημα υγείας. Ο Άγγελος επέστρεψε στο νερό και περνάει μηνύματα σε όλους μας με την συνέντευξη που παραχώρησε.
 
Η καλλιτεχνική κολύμβηση παύει να είναι ένα γυναικοκρατούμενο άθλημα. Ήρθε η ώρα τα αγόρια να πάρουν τον λόγο.
 
Τέσσερις Ιάπωνες διεθνείς υδατοσφαιριστές αγωνίζονται φέτος στο κορυφαίο πρωτάθλημα της χώρας. Μιλούν για την αγάπη και το σεβασμό που τρέφουν για τους Έλληνες.
 
Ένας Βολιώτης, ο Άθως Κραβαρίτης και μια Βολιώτισσα, η Μαίρη Παπαδημητρίου, μας συγκινούν αναφερόμενοι στον τρόπο που υπηρετούν το χώρο εδώ και 70 ολόκληρα χρόνια.
 
Για τον νέο τρόπο βαθμολόγησης και αξιολόγησης των διαιτητών του πόλο εκφράζεται ο πρόεδρος του ΣΕΔΥ Μιχάλης Σκαλοχωρίτης.
 
Σε εκείνους που υπηρετούν τον υγρό στίβο στην ακριτική Ελλάδα είναι αφιερωμένο το θέμα του Νηρέα Ορεστιάδας.
 
Τρεις εργάτες του πόλο, τρεις μεγάλες προσωπικότητες, έφυγαν από τη ζωή τον τελευταίο μήνα. Αιωνία η μνήμη για τον Χοσέ Μπράσκο Κατά, τον Ανδρέα Καλομοίρη και τον Μανώλη Πατλάκα.
 
Μπορείτε να διαβάσετε το έντυπο μέσα από την σελίδα μας, να το στείλετε με ένα απλό λινκ ( https://koe.org.gr/magazine) σε όλους τους φίλους σας και να το εκτυπώσετε.