ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / 1οι ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ/ ΜΠΑΚΟΥ/ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Χρυσάφι για το μέλλον, στα πέναλτι ήττα από Σερβία (12-13), για χάλκινο με Κροατία

  19.06.2015 20:30       885

Όταν φτάνεις μια ανάσα από τη μεγάλη πρόκριση στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κόντρα στην παγκοσμίως φημισμένη σχολή της Σερβίας και τη χάνεις στα πέναλτι σκέφτεσαι ότι είναι… κρίμα. Όμως, όχι. Κανένα κρίμα γι αυτά τα παιδιά - διαμάντια, τους λεβέντες της Εθνικής μας ομάδας υδατοσφαίρισης των Εφήβων που αγωνίστηκαν για άλλη μια φορά με πάθος, ξεδίπλωσαν το τεράστιο ταλέντο τους, κατάθεσαν την ψυχή τους και κόντραραν στα ίσα τους κορυφαίους στον κόσμο, στον μεγάλο ημιτελικό του Μπακού, δείχνοντας ότι αποτελούν χρυσή παρακαταθήκη για το μέλλον του αθλήματος.

Κι όπως τους προέτρεψε -μετά τις σωστές κουβέντες που τους είπε αμέσως με τη λήξη της ψυχοβγαλτικής διαδικασίας, για να τους ανεβάσει το ηθικό- ο προπονητής τους Δημήτρης Κραβαρίτης, θα πάνε στον μικρό τελικό με ψηλά το κεφάλι για να τα δώσουν όλα ώστε να φέρουν το μετάλλιο (το χάλκινο) στην Ελλάδα. Γιατί το αξίζουν. Ο μικρός τελικός με την Κροατία είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή 21/6 στις 16.00 (ώρα Ελλάδας). Για τις 17.30 την ίδια ημέρα είναι προγραμματισμένος ο μεγάλος τελικός Ισπανία - Σερβία.

Τα 17χρονα παλικάρια της Εθνικής λύγισαν στα πέναλτι, ηττήθηκαν με 13-12 (κανονικός αγώνας 7-7) από τη Σερβία στον ημιτελικό με δύο χαμένα πέναλτι (έχασαν και ένα οι Σέρβοι) από τους δύο εκ των κορυφαίων παικτών της σε αυτό το τουρνουά –τι σου είναι ο αθλητισμός-, του Γιαννόπουλου και του Νικολαϊδη (που ήταν απαρηγόρητοι μετά το τέλος του αγώνα).

Προηγουμένως είχαν κάνει και πάλι ένα εκπληκτικό παιχνίδι, με μια άμυνα για σεμινάριο και με τον τερματοφύλακα Μαντή να βρίσκεται σε εκπληκτική μέρα (κατέβασε ρολά κι έπιασε και ένα πέναλτι στην ψυχοφθόρο διαδικασία). Κι ενώ, μάλιστα, βρέθηκαν να χάνουν με 5-3 και 6-4, κατάφεραν να μειώσουν και να ισοφαρίσουν (6-6) στις αρχές της τέταρτης περιόδου με τον Γιαννόπουλο. Ο Βέλκιτς έδωσε και πάλι προβάδισμα στους Σέρβους (6-7 στο 6.00 πριν από τη λήξη). Ο Δελαγραμμάτικας, όμως, ισοφάρισε για την Εθνική ομάδα (7-7, 1.25 πριν από τη λήξη), ενώ ο Μαντής κράτησε την ισοπαλία με μια ακόμα εντυπωσιακή επέμβαση.

Η ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ ΣΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ: Κασούμ  απόκρουση Μαντή, Παπαναστασίου 8-7, Βούτσινιτς 8-8, Νικολαΐδης 9-8, Ρόγκατς 9-9, Γιαννόπουλος απέκρουσε ο Τοντορόφσκι, Σουλτς 9-10, Γαρδίκας 10-10, Γιάνκοβιτς 10-11, Καλαργυρός 11-11. Τελείωσε η πεντάδα, ξαναεκτέλεσαν οι ίδιοι από την αρχή: Κασούμ 11-12, Παπαναστασίου 12-12, Βούτσινιτς 12-13, Νικολαΐδης άουτ.

ΕΛΛΑΔΑ – ΣΕΡΒΙΑ 12-13 (κ.α. 7-7)

Οκτάλεπτα: 2-3, 2-3, 1-0, 2-1, πέν. 5-6.

ΕΛΛΑΔΑ ΣΕΡΒΙΑ
Μαντής Τοντορόφσκι
Χονδροκούκης Σουλτς 3
Γαρδίκας 2 Κολάσινατς
Καλής Λούκιτς 1
Καλαργυρός 1 Μίτροβιτς
Παπαναστασίου 3 Βέλκιτς 1
Γιαννόπουλος 2 Βούκοβιτς
Δελαγραμμάτικας 1 Τούμπιτς
Αλεξίου 2 Γιάνκοβιτς 1
Παπασηφάκης Ρόγκατς 1
Νικολαίδης 1 Κασούμ 3
Σκουμπάκης Βούτσινιτς 3
Σιορδίλης Βλάχοβιτς
Προπονητής: Δημήτρης Κραβαρίτης Προπονητής: Ζόραν Μιλένκοβιτς

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής