ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΝΕΑΝΙΔΩΝ / Διαθεσόπουλος

«Χρυσάφι για τον ελληνικό αθλητισμό»

  09.12.2012 11:53       867

Συγκινημένος από την εμφατική, επιβλητική και άνετη νίκη (9-5) της Εθνικής μας ομάδας των Νεανίδων απέναντι στην Ουγγαρία, στον τελικό του 1ου Παγκοσμίου πρωταθλήματος στο Περθ, ο Πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας κ. Δημήτρης Διαθεσόπουλος προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Πρόκειται για μια ομάδα η οποία αποτελεί χρυσάφι για τον ελληνικό αθλητισμό. Αν μπορέσουμε να κρατήσουμε και να εξελίξουμε  αυτή την ομάδα όπως πρέπει τα επόμενα χρόνια, τότε θα είναι το φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016. Το συγκρότημα αυτό βρίσκεται δύο σκαλοπάτια πάνω από όλες τις άλλες ομάδες. Είναι να τρελαίνεσαι από χαρά γι’ αυτή την επιβλητική παρουσία της ελληνικής ομάδας και να κλαις από λύπη για τα όσα διαδραματίζονται στον ελληνικό αθλητισμό τα τελευταία χρόνια. Πρέπει να αφυπνιστούν αυτοί οι οποίοι έχουν στα χέρια τους τις τύχες του ελληνικού αθλητισμού και να περισώσουν ό,τι μπορούν, ώστε να μην χαθεί το χρυσάφι από τα χέρια των Ελλήνων», δήλωσε αρχικά ο κ. Διαθεσόπουλος και συνέχισε αναφερόμενος στην νίκη των Εφήβων (14-5) επί της Ρουμανίας:  

«Θέλω να πω ότι, πέρα από την ομάδα των Νεανίδων, πολύ μεγάλη ήταν και η παρουσία των Εφήβων, οι οποίοι διέλυσαν τη Ρουμανία στο παιχνίδι για την 5η θέση. Ήταν κρίμα κι άδικο τα αγόρια μας να χάσουν το μετάλλιο σε αυτή τη διοργάνωση. Έκαναν σπουδαία εμφάνιση και είναι μια θαυμάσια ομάδα».

Σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος της ΚΟΕ δεν επιστρέφει αύριο με την ελληνική αποστολή, αφού θα βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη, στο πλαίσιο του 11ου Παγκοσμίου πρωταθλήματος 25άρας πισίνας που ξεκινάει στις 12 Δεκεμβρίου.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος