ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / 10ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Χρυσές οι ΗΠΑ 9-7 την Ισπανία στον μεγάλο τελικό

  25.08.2013 20:39       809

ΦΩΤΟ: Η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Εθνική ομάδα των ΗΠΑ στο βάθρο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο 10ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης Νέων Γυναικών. Οι Αμερικανίδες νίκησαν στον μεγάλο τελικό, στο Εθνικό κολυμβητήριο του Βόλου, την Ισπανία με 9-7. Στον αγώνα αυτό ένας εκ των δύο διαιτητών ήταν ο Βολιώτης Νίκος Μπουδραμής που τα πήγε πολύ καλά.

Οι Αμερικανίδες είχαν τον πλήρη έλεγχο στο πρώτο μισό του αγώνα, όπου προηγήθηκαν με 6-2. Όμως η ομάδα της ιβηρικής χερσονήσου έκανε την αντεπίθεσή της και μείωσε σε 6-5 και 7-6 στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου. Η Νέουσουλ με περιφερειακό σουτ έδωσε «αέρα» δύο τερμάτων στις ΗΠΑ (8-6), ενώ το γκολ της Φατάλ από θέση φουνταριστού, με το οποίο έγινε το 9-6, ουσιαστικά έδωσε πρόωρο τέλος στο παιχνίδι. Το τελικό 9-7 διαμορφώθηκε με το τέρμα της Ταράγκο στην εκπνοή.

ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 2-1, 4-1, 1-3, 2-2.

ΗΠΑ (Νταν Κλατ): Τζόνσον, Γκρόσμαν 1, Φίσερ 1, Φατάλ 2, Σρέντερ, Βάβιτς, Νταμπί, Νιούσουλ 3, Ντόνοχοου 2, Μπαρ, Χιλ, Γουίλιαμς, Γιόκουμ.

ΙΣΠΑΝΙΑ (Ξαβιέ Πέρεζ): Ερέρα, Βιθέντε, Α. Εσπάρ, Γκαρσία, Ταράγκο 4, Γκονζάλες, Κλ. Εσπάρ 3, Ορτίθ, Πασκουάλ, Αλβάρες, Εσφορτζάτο, Αρίθα, Σάντσες.

Διαιτητές: Νίκος Μπουδραμής (Ελλάς), Σβετλάνα Ντρεβάλ (Ρωσία).

ΦΩΤΟ: Τα συγχαρητήρια στις Παγκόσμιες πρωταθλήτριες από τον Πρόεδρο της ΚΟΕ και Μέλος του "Μπιρό" της FINA Δημήτρη Διαθεσόπουλο

MVP Η ΦΑΤΤΑΛ

Πολυτιμότερη παίκτρια (MVP) της διοργάνωσης αναδείχθηκε η Αμερικανίδα Ράσελ Φατάλ, ενώ καλύτερη τερματοφύλακας η τζαμαϊκανής καταγωγής συμπαίκτριά της Άσλεϊ Τζόνσον. Πρώτη σκόρερ της διοργάνωσης αναδείχθηκε η Ισπανίδα Ταράγκο με 22 γκολ.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: 1. ΗΠΑ, 2. Ισπανία, 3. ΕΛΛΑΔΑ, 4. Ρωσία, 5. Ιταλία, 6. Ουγγαρία, 7. Αυστραλία, 8. Μ. Βρετανία, 9. Καναδάς, 10, Νέα Ζηλανδία, 11. Ουζμπεκιστάν, 12. Ουκρανία, 13. Βραζιλία, 14. Καζακστάν, 15. Νότια Αφρική.  

Η επίσημη Ιστοσελίδα της διοργάνωσης: http://www.wp-10wwjc.org/

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής