ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ / ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ

Χρυσή ισοπαλία στο φινάλε η Εθνική, 8-8 με Ουγγαρία

  10.08.2016 17:40       2082

Το πείσμα και η παλληκαριά των παιδιών της Ελλάδας είναι τα χαρακτηριστικά που κρατούν την ομάδα από μέταλλο αήττητη και μετά από τα δύο παιχνίδια της με τις ισάριθμες υπερδυνάμεις της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης στο ολυμπιακό τουρνουά του Ρίο.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πραγματοποίησε μια ακόμα πολύ καλή εμφάνιση στον τρίτο της αγώνα στον Α' Όμιλο των 31ων Ολυμπιακών αγώνων, με την πάντα ισχυρή (και εννιά φορές Ολυμπιονίκη) Ουγγαρία και με ένα γκολ του Άγγελου Βλαχόπουλου στο φινάλε πήρε μια υπερπολύτιμη ισοπαλία 8-8 (έχει άλλη μία με την παγκόμια πρωταθλήτρια Σερβία, αλλά και μια νίκη με Ιαπωνία) έχοντας βάλει πλώρη για πρόκριση στην οκτάδα.

Η Ελλάδα διεκδικεί ακόμα και την πρωτιά στον Όμιλο -έτσι ρευστά όπως είναι τα πράγματα πλέον-, αλλά πολύ δύσκολα δεν θα είναι μέσα στις τέσσερις πρώτες ομάδες του Α' γκρουπ, που δίνει πρόκριση στην ολυμπιακή 8άδα, κι αυτό το αποδεικνύουν οι εμφανίσεις της.

Το ματς ήταν για γερά νεύρα, με τους Ούγγρους να παίζουν το γνωστό σκληρό τους παιχνίδι (έριξαν πολύ ξύλο). Οι Μαγυάροι καταφέρνουν να προηγηθούν με 2-1 στο τέλος της πρώτης περιόδου, όμως η Εθνική ήταν και πάλι τρομερή στην άμυνα και κατάφερε να τους περιορίσει στη συνέχεια. Ο Άλεξ Γούνας (εκ των κορυφαίων του αγώνα με δυο καθοριστικά γκολ, ένα με εύστοχο πέναλτι, μαζί με τον Γεννηδουνιά και τον Βλαχόπουλο) έκανε το το 2-2 στα μισά της δεύτερης περιόδου, με τον Έντερλι να διαμορφώνει το 3-2 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου. Το τρίτο οκτάλεπτο ανήκε ολοκληρωτικά στην Εθνική μας ομάδα η οποία με ένα επί μέρους 4-2 γύρισε το ματς και προηγήθηκε με 6-5 στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Έτσι, όλα κρίθηκαν στην τέταρτη περίοδο. Οι Ούγγροι με τον Βάμος κατάφεραν να περάσουν μπροστά στο σκορ με 8-7 με δύο λεπτά να απομένουν για το τέλος. Εκεί που όλα έδειχναν ότι η Εθνική μας δεν θα κατάφερνε να πάρει κάτι από το παιχνίδι ήρθε η γκολάρα του Άγγελου Βλαχόπουλου στα 5 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος να δώσει ένα μεγάλο βαθμό στην αντιπροσωπευτική μας ομάδα.

Αξίζει να σημειώσουμε και την πολύ καλή απόδοση του τερματοφύλακά μας Κώστα Φλέγκα, ο οποίος ήταν εξαιρετικός για ένα ακόμα ματς και κράτησε σε πολλές περιπτώσεις όρθια την Εθνική μας.

Η Ελλάδα είχε 3/9 με παίκτη παραπάνω, 1/1 πέναλτι, 1 φουνταριστό, 3 περιφ. (πίσω από 5 μ.). Η Ουγγαρία είχε 3/10 π.π., 1 φουνταριστό, 4 περιφέρεια (τα 2 από 5 μ.).

ΕΛΛΑΔΑ - ΟΥΓΓΑΡΙΑ 8-8

Οκτάλεπτα: 1-2, 1-1, 4-2, 2-3

ΕΛΛΑΔΑ       ΟΥΓΓΑΡΙΑ      
Φλέγκας       Νάγκι      
Μυλωνάκης     Ζάλανκι 1    
Δερβίσης       Μάνχερτζ    
Γεννηδουνιάς 2     Έρντελι 1      
Φουντούλης Ι.     Βάμος 1      
Ποντικέας     Χοσνιάνσκι 1    
Αφρουδάκης Χρ.     Ντέκερ Άντ.    
Δελακάς       Σίβος      
Μουρίκης 1     Βάργκα Ντάνιελ 1    
Κολόμβος     Βάργκα Ντένες    
Γούνας 2       Κις Γκ.      
Βλαχόπουλος 3     Χαράι 3      
Γαλανόπουλος     Ντέκερ Ατ.    
Προπονητής: Θοδωρής Βλάχος Προπονητής: Τίμπορ Μπένεντεκ

Διαιτητές: Νέναντ Πέρις, Μαρκ Κογκάνοφ

Επόμενος αγώνας της Ελλάδας, αυτός κόντρα στη Βραζιλία την Παρασκευή 12/8 - ξημερώματα Σαββάτου 13/8 (1.30 ώρα Ελλάδας). Ο τελευταίος αγώνα της Εθνικής μας στον Όμιλο θα είναι την Κυριακή 14/8 με την Αυστραλια (20.10 ώρα Ελλάδας).

Στα άλλα παιχνίδια για την 3η αγωνιστική του Ομίλου, η Βραζιλία έκανε τη μεγάλη έκπληξη και νίκησε 6-5 τη Σερβία, ενώ η Αυστραλία επικράτησε 6-5 της Ιαπωνίας.

Η Βαθμολογία (3 αγ.)

1. Βραζιλία 6

2. ΕΛΛΑΔΑ 4

3. Αυστραλία 3

4. Ουγγαρία 3

5. Σερβία 2

6. Ιαπωνία 0

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής