ΤΕΧΝΙΚΗ / 18ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ - ΝΕΑΝΙΔΩΝ

Χρυσό η 4Χ50 επιφάνεια Mixed, ασημένιο η Ηλιάκη, χάλκινο η Περάκη και τρία ακόμα ρεκόρ, στους τελικούς της πρεμιέρας (pics)

  21.06.2023 20:49       4641

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε η παρουσία των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών στους τελικούς της πρεμιέρας του 18ου Παγκοσμίου πρωταθλήματος Τεχνικής Κολύμβησης Νέων / Νεανίδων, στο Κάιρο. Οι εκπρόσωποι της Ελλάδας κατέκτησαν τρία μετάλλια, από τα οποία ένα χρυσό, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο, είχαν κι άλλα καλά πλασαρίσματα, ενώ πέτυχαν και την κατάρριψη τριών πανελλήνιων ρεκόρ, από τα οποία το ένα διπλό, αλλά και μια ισοφάριση ρεκόρ Γυναικών.

Η Εθνική ομάδα μας σκυταλοδρομίας 4Χ50 επιφάνεια Mixed Αγοριών/Κοριτσιών, με τους Σωκράτη Ζέρντη, Ιφιγένεια Τελιούση, Αθανάσιο Μιχαηλίδη και Μαρία Ηλιάκη κατέκτησε το χρυσό για την Ελλάδα τερματίζοντας στον τελικό με 1:08.61, επίδοση που αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ Νέων - Νεανίδων.

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Μαρία Ηλιάκη στα 100 επιφάνεια Νεανίδων με 40.54, που αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ Νεανίδων και Κορασίδων, αλλά και ισοφάριση του πανελλήνιου ρεκόρ Γυναικών.

Χάλκινο κατέκτησε η Γεωργία Περάκη, στα 100 διπλά πέδιλα Νεανίδων με 49.50.

Στο ίδιο αγώνισμα η Γιολάντα Καπέρδα ήταν 4η με 49.53.

Ο Αλέξανδρος Νικολόπουλος, εξάλλου, πήρε την 4η θέση στα 100 διπλά πέδιλα Νέων, με 44.20, που αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ Παίδων.

Η Ιφιγένεια Τελιούση ήταν 4η, εξάλλου, στα 100 επιφάνεια Νεανίδων με 41.42.

Σε άλλα πλασαρίσματα: Στα 400 επιφάνεια Νεανίδων: Ελένη Καλφίδου 5η με 3:26.56.  Στα 100 επιφάνεια Νέων: Νίκος Μαυρομμάτης 6ος με 37.60, Θανάσης Μιχαηλίδης 8ος με 38.27. Στα 100 διπλά πέδιλα Νέων: Άγγελος Τσούτσης 6ος 44.49.

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα των αγώνων ΕΔΩ.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Μαρία Ηλιάκη (η κορυφαία της ημέρας με ένα ομαδικό χρυσό μετάλλιο και ένα ατομικό ασημένιο): «Αισθάνομαι μεγάλη χαρά και συγκίνηση γι αυτό που πέτυχα, γιατί οι κόποι μου πολλών ετών ανταμείφθηκαν με τον καλύτερο τρόπο, δηλαδή με αυτή τη διάκριση. Είμαι περήφανη για τους συναθλητές μου γιατί επίσης αγωνίστηκαν σκληρά και με πολλές θυσίες! Είμαι ευγνώμων στους προπονητές μου, που με ζήλο μας βοήθησαν να φτάσουνε εδώ και με αγάπη μας στήριξαν, μας ενθάρρυναν, μας πίστεψαν. Είμαι ευγνώμων, επίσης, για τη στήριξη και την απεριόριστη αγάπη, στην οικογενειά μου, αλλά και ολόκληρη την οικογένεια του Γλαύκου. Εύχομαι σε όλους τους συναθλητές μου να φτάσουν εκεί που νομίζουν ότι δεν μπορούν και να το πιστέψουν! Τους στηρίζω και τους θαυμάζω ήδη».

Σωκράτης Ζέρντης: «Η φετινή χρονιά ήταν μια από τις δυσκολότερες για μένα, ειδικά στην αρχή. Ξεκινώντας με τραυματισμούς, αρρώστιες και κακές προπονήσεις και χάνοντας το ηθικό, ήταν πολύ δύσκολο. Όμως με την βοήθεια και στήριξη της Ομοσπονδίας, των γονιών μου, των προπονητών και των κοντινών προσώπων μου, κατάφερα να ξεπεράσω τις δυσκολίες μου και να φέρω τα ιδανικά αποτελέσματα. Αυτά τα δύο χρόνια που κολυμπάω έχω μεγάλη αγάπη για αυτό το άθλημα και από την αρχή ήταν αυτός ο στόχος μου. Τώρα που κατάφερα αυτό που ήθελα τόσα χρόνια, θέλω να σημειώσω πως ο καθένας με την κατάλληλη προσπάθεια και τον ιδανικό χρόνο μπορεί να πραγματοποίησει αυτό το όνειρο ζωής».

Αθανάσιος Μιχαηλίδης: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομοσπονδία μας που στέκεται αρωγός στην προσπάθεια των αθλητών, στηρίζοντας έμπρακτα τα όνειρά μας. Ένα ακόμα μεγάλο όνειρο έγινε πραγματικότητα. Πρώτα η συμμετοχή με την Εθνική ομάδα της πατρίδας μας και φυσικά να στεφθούμε πρωταθλητές κόσμου στη μεγαλύτερη διοργάνωση. Όνειρα που θα φαίνονται ενδεχομένως και άπιαστα για πολλούς, αλλά και για μένα όταν πρωτοξεκίνησα με το άθλημα της τεχνικής κολύμβησης στην τρίτη δημοτικού. Να τώρα, έχοντας πετύχει αυτό το μεγάλο εγχείρημα, θελω να πω οτι πραγματικά τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο και άπιαστο, αν πραγματικά δουλέψεις σκληρά και πάνω από όλα να το λέει η καρδιά σου».

Ιφιγένεια Τελιούση: «Είμαι ενθουσιασμένη και περήφανη που κατάφερα -αν και για πρώτη μου φορά στην Εθνική- να πάρω την πρώτη θέση στην μικτή σκυτάλη 4Χ50. Αυτή η χρονιά ήταν αρκετά δύσκολη και πιεστική, με πολλές επιτυχίες και χωρίς την υποστήριξη των προπονητών μου και της οικογένειας μου δεν θα μπορούσα να τα καταφέρω».

Γεωργία Περάκη: «Είμαι πολύ χαρούμενη. Ευχαριστίες στην Ομοσπονδία, που στηρίζει έμπρακτα την προσπάθεια όλων μας και βοηθάει στην πραγματοποίηση των ονείρων μας. Επίσης θερμές ευχαριστίες στον προπονητή μου που είναι δίπλα μου καθημερινά και έχει συμβάλει ως κυρίαρχος παράγοντας για να φτάσουμε μέχρι εδώ. Εύχομαι σε όλα τα παιδιά να πετυχουν τους στόχους τους και καλή επιτυχία στους συναθλητές μου».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής