ΤΕΧΝΙΚΗ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΕΧΝΙΚΗΣ

Χρυσός με Παγκόσμιο ρεκόρ ο Μπάλντουιν

  17.08.2012 20:21       1604

Ένας τεράστιος αθλητής, γεννημένος νικητής, θριάμβευσε και πάλι σε μεγάλη διεθνή διοργάνωση της πισίνας και τίμησε τα ελληνικά χρώματα. Ο Ουίλιαμ Μπάλντουιν κατέκτησε πανηγυρικά το χρυσό μετάλλιο  στον αποψινό τελικό των 100μ. επιφάνεια Ανδρών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης στο Λινιάνο της Ιταλίας με χρόνο 34.18 που αποτελεί και νέο Παγκόσμιο ρεκόρ.

Σήκωσε, έτσι, την ελληνική σημαία στον ψηλότερο ιστό της Ευρώπης και ανάγκασε τους διοργανωτές να παίξουν τον εθνικό μας ύμνο, επιβεβαιώνοντας και την κυριαρχία του στο αγώνισμα. Το αργυρό μετάλλιο πήρε ο Ιταλός Αντρέα Νάβα με 35.26 και το χάλκινο ο επίσης Ιταλός Τσέζαρε Φουμαρόλα με 35.71.

ΜΠΑΛΝΤΟΥΙΝ: ΗΡΘΕ Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ

Ο χρυσός πρωταθλητής Ευρώπης και παγκόσμιος ρέκορντμαν Ουίλλιαμ Μπάλντουιν δήλωσε μετά τον θρίαμβό του: «Επιτέλους ήρθε η στιγμή που περιμέναμε ο προπονητής μου (σ.σ. Γιώργος Μυρίλος) κι εγώ ολόκληρη τη χρονιά. Μετά από την περσινή ακύρωση στα 100 ήρθε επιτέλους η δικαίωση και για τους δυο μας. Ολη η δουλειά έπιασε τόπο και καταφέραμε όχι μόνο να κερδίσουμε το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα, αλλά και να σπάσουμε και το παγκόσμιο ρεκόρ. Δύο ήταν οι σκέψεις στο μυυαλό μου πριν τρέξω: Η πρώτη, να κάνω τον προπονητή μου, τους γονείς και τόσους άλλους που μας στήριξαν, υπερήφανους. Και η δεύτερη, να φέρω χαρά στη χώρα μου. Παρόλο που η Ελλάδα δεν έχει ανταμείψει τους αθλητές της όπως πρέπει, ελπίζω αυτό το μετάλλιο να είναι η προτροπή για αλλαγές στο θέμα των προνομίων. Ευχαριστώ όλους όσους πίστεψαν σε εμάς και στην δουλειά μας».

Στους άλλους αποψινούς τελικούς με συμμετοχή Ελλήνων, η Νατάσσα Τσίκλη ήταν 7η με 40.33 και στα 800 υποβρύχιο ο Αντώνης Ασκοξυλακης με 2:56.02 τερμάτισε 8ος.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής

Στη ΦΩΤΟ ο χρυσός Ουίλλιαμ Μπάλντουιν (στη μέση) με τους δύο Ιταλούς