ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / 20ό ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ / ΦΟΥΚΟΥΟΚΑ

Μάνος Ζερδεβάς: «Ελπίζω να κάναμε περήφανους τους Ελληνες, έστω και με τη δεύτερη θέση»

  29.07.2023 15:23       3817

Ο Μάνος Ζερδεβάς αναδείχθηκε κορυφαίος τερματοφύλακας της διοργάνωσης, ενώ αμέσως μετά το τέλος της ψυχοφθόρας διαδικασίας στα πέναλτι με τους Ούγγρους, που έφερε τελικά το ασημένιο μετάλλιο στον τελικό του Παγκοσμίου της Φουκουόκα, τόνισε πως η Εθνική ομάδα θα επιστρέψει σε τελικούς.
 
Φανερά απογοητευμένος από την έκβαση του τελικού, ο Έλληνας γκολκίπερ, αφού παρέλαβε το βραβείο του κορυφαίου τερματοφύλακα του τουρνουά, σημείωσε πως η γαλανόλευκη θα έχει κι άλλες ευκαιρίες για το χρυσό μετάλλιο που λείπει από την συλλογή της, δηλαδή το χρυσό, ενώ τόνισε πως ελπίζει να έκανε η ομάδα περήφανη τους Έλληνες, παρά τη δεύτερη θέση.

«Δεν ξέρω αν το αξίζαμε. Δεν μπορώ να πω αν κέρδισε ο καλύτερος καθώς κρίθηκε στις λεπτομέρειες, αφού στα πέναλτι η κάθε λεπτομέρεια μετράει. Είναι μια μέρα απογοήτευσης για εμάς, αλλά υπόσχομαι θα επιστρέψουμε», είπε αρχικά ο Ζερδεβάς.

«Η Ουγγαρία είναι μία πολύ καλή ομάδα και κανείς δεν αρνείται την αξία της. Είχαμε έρθει με το μυαλό μας στο χρυσό, παρ’ όλα αυτά δεν τα καταφέραμε. Συνεχίζουμε κι ευελπιστώ σε νέους τελικούς και ελπίζω να κάναμε περήφανους τους Ελληνες έστω και με την δεύτερη θέση», πρόσθεσε.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής