ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / 18ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ ΑΝΔΡΩΝ - ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΓΚΟΥΑΝKΖΟΥ

Ζητείται ψυχραιμία για τη συνέχεια

  14.07.2019 14:44       924

 

Αποστολή ΠΣΑΤ: Νίκος Γκομώλης

Έκδηλη ήταν η απογοήτευση για την ήττα και την άσχημη εμφάνιση της Εθνικής μας ομάδας από την Ισπανία (4-14), στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στην Γκουανκζού.

Σε δηλώσεις τους, στον απεσταλμένο του ΠΣΑΤ, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Μορφέσης και η αρχηγός Αλεξάνδρα Ασημάκη, τόνισαν:

Γιώργος Μορφέσης: «Το αποτέλεσμα τα λέει όλα. Δεν ήμασταν καθόλου συγκεντρωμένοι στην άμυνα που είναι το μεγάλο μας όπλο και ήμασταν πολύ κακοί στην επίθεση. Όταν δέχεσαι έξι γκολ στο πρώτο οκτάλεπτο, τι να πούμε για τα περαιτέρω. Εξι γκολ στο 1οκαι 8 στο υπόλοιπο παιχνίδι. Θα πρέπει να βρούμε τα πατήματά μας γιατί η ελληνική ομάδα βασίζεται στις άμυνες.

Αν δεν παίξουμε άμυνα δεν θα μπορέσουμε να παίξουμε επίθεση. Γιατί ήμασταν κακοί και στην επίθεση. Διαβάζαμε πολύ λάθος όλες τις φάσεις. Θέλω να πιστεύω ότι ήταν ένα κακό παιχνίδι και μόνο και στη συνέχεια στα χιαστί που θα πάμε θα είμαστε πιο συγκεντρωμένοι. Ασφαλώς και η ψυχολογία έπαιξε το ρόλο της με ένα τέτοιο κακό ξεκίνημα. Έπρεπε να βρεθεί ένας άνθρωπος να αλλάξει την κατάσταση.

Δεν κατάφερα να το κάνω ούτε εγώ από έξω ούτε οι κοπέλες από μέσα. Συνεχίζουμε , επικεντρωνόμαστε στο παιχνίδι της 8άδας».

Αλεξάνδρα Ασημάκη: «Είναι μια πάρα πολύ βαριά ήττα. Προσωπικά δεν θυμάμαι να έχω ζήσει μια τόσο μεγάλη ήττα ως παίκτρια της Εθνικής. Όμως δεν αντικατοπτρίζει σε καμία περίπτωση την εικόνα της ομάδας  μας.

Δεν είναι αυτή η διαφορά μας  με την Ισπανία σε καμία περίπτωση . Ήμασταν τραγικές στην άμυνα δεχθήκαμε γκολ με όλους τους τρόπους κι από ότι δείχνει η εμφάνισή μας φαίνεται ότι δεν έχουμε καταλάβει αυτό το νέο τρόποι παιχνιδιού , το διαφορετικό πόλο. Καλό όμως είναι να υπάρχει ψυχραιμία γιατί το παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι μπροστά μας.

Είχαμε μια μεγάλη ευκαιρία σήμερα να κερδίσουμε την Ισπανία και να περάσουμε στην οκτάδα απευθείας και τώρα το δύσκολο είναι ότι πρέπει να επανασυνταχτούμε και να επιστρέψουμε δυνατότερες  γιατί έρχονται πολύ σημαντικά παιχνίδια  και πρέπει να βρούμε τις δυνάμεις μας και τα πατήματά μας και να καταλάβουμε πως λειτουργεί όλο το έργο γιατί όπως έδειξε το παιχνίδι σήμερα δεν ήμασταν έτοιμες. Συμπεράσματα θα βγάλουμε και στην πορεία, θα δούμε τα λάθη μας». 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ