ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Α1 ΑΝΔΡΩΝ / ΠΛΕΪ ΟΦ, ΤΕΛΙΚΟΙ

Ζωντανός στην υπόθεση τίτλος ο ΝΟ Βουλιαγμένης, 9-8 τον Ολυμπιακό, μείωσε 2-1 νίκες

  15.05.2021 19:48       702

Ο ΝΟ Βουλιαγμένης είναι ακόμα εδώ, ζωντανός στην υπόθεση τίτλος στο πρωτάθλημα πόλο της Α1 Ανδρών. Η ομάδα του Χρβόγε Κόλιανιν επιβλήθηκε με 9-8 επί του Ολυμπιακού, στον δεύτερο μεταξύ τους τελικό των πλέι οφ, στο κολυμβητήρο του Λαιμού, το απόγευμα του Σαββάτου (15/5), δείχνοντας το καλό της πρόσωπο στη φετινή σειρά των τελικών αναμετρήσεων με τον μεγάλο αντίπαλο. Μείωσε έτσι σε 2-1 νίκες, έκοψε τη φόρα του αντιπάλου της, που ήθελε να «καθαρίσει» από σήμερα τον τίτλο και στέλνει τη σειρά σε τέταρτο αγώνα, τη Δευτέρα (17/5 στις 18.00, ζωντανά από ΕΡΤ), στο κλειστό Εθνικό κολυμβητήριο του Πειραιά.

Με βασικό όπλο την πιεστική άμυνα και κυρίως την αποτελεσματικότητά της στον παίκτη λιγότερο, αλλά και με τον τερματοφύλακά της Τζωρτζάτο (φωτο) σε μεγάλη μέρα, η ομάδα της Βουλιαγμένης έλεγξε τον αγώνα στο μεγαλύτερο διάστημα και κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, μέχρι τα μέσα του δευτέρου οκταλέπτου, που προηγήθηκε με 5-2. Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός βελτιώθηκε επιθετικά, μείωσε σε 5-4 και στη συνέχεια ισοφάρισε δυο φορές σε 6-6 και 7-7 (με Ίρβινγκ). Ωστόσο, με ένα τρομερό σουτ του Άντριγια Μπάσιτς κορυφαίου του αγώνα (4 γκολ, τα τρία από περιφέρεια) στο 1:52 πριν το τέλος, ο ΝΟΒ πήρε το προβάδισμα με 9-8, που ήταν και το τελικό, αφού μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι.

Ο ΝΟΒ είχε 5/8 π.π., 1/1 πέναλτι, 3 περιφέρεια. Ο Ολυμπιακός 3/12 π.π., 1/1 πέναλτι, 3 περιφέρεια, 1 φουνταριστός.

Τον τρίτο τελικό παρακολούθησαν και μέλη του ΔΣ της ΚΟΕ, με προεξάρχοντες τον Πρόεδρο Κυριάκο Γιαννόπουλο, τον Β' Αντιπρόεδρο Γιώργο Αφρουδάκη και τον Γενικό Γραμματέα Στέφανο Αυγουλέα (φωτο).

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 9-8

Οκτάλεπτα: 3-2, 2-1, 2-4, 2-1.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Χρβόγε Κολιάνιν): Τζωρτζάτος, Μυλωνάκης 1, Αλαφραγκής 1, Γκιουβέτσης 2, Τρούλος, Γούβης, Αφρουδάκης, Καλογερόπουλος 1, Χαλυβόπουλος, Κουρούβανης , Λόζινα, Μπάσιτς 4, Ανδρεάδης, Τσαταλιός, Βλάσσης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Ντάουμπε, Σκουμπάκης 1, Γενηδουνιάς 3, Αργυρόπουλος – Κανακάκης, Πρέκας, Δερβίσης, Κάκαρης, Μουρίκης 1, Καπότσης, Χρυσοσπάθης, Ιρβινγκ 3, Γαλανόπουλος.

Διαιτητές: Μπουδραμής, Μπιράκης

Αλυτάρχης: Βασίλης Λαγός

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής