ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΑΝΟΙΧΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Από τις Βρυξέλλες…με ρεκόρ!

  24.10.2023 13:16       2058

Τα τελευταία δυο χρόνια η Γεωργία Μακρή που σημείωσε πανελλήνιο ρεκόρ Γυναικών, Νέων Γυναικών και Νεανίδων στα 1500μ ελεύθερο σε πισίνα 25μ. με χρόνο 16:39.19, ζει στις Βρυξέλλες. Η απόσπαση της μητέρας της σε υπηρεσία της ευρωπαϊκής ένωσης, όπως ήταν εύγλωττο, «υποχρέωσε» σε μετακόμιση όλη την οικογένεια από την Πετρούπολη που είναι η βάση της. Στον τοπικό Γυμναστικό Σύλλογο ξεκίνησε το 2010 (σε ηλικία μόλις 4 ετών) να έχει τα πρώτα ερεθίσματα στη πισίνα Γεωργία που αποτελεί βεβαίως μεγάλη ελπίδα της χώρας για διακρίσεις στις μεγάλες αποστάσεις και στον open water.

Ο Πέτρος Πετρόπουλος είναι ο προπονητής που την ανέδειξε και την προπονεί: «Από τη πρώτη στιγμή που οι γονείς της την έφεραν στο κολυμβητήριο κάτι έβλεπα διαφορετικό, είδα στοιχεία σε αυτό το κορίτσι που θα μπορούσαν με δουλειά και προπόνηση να τη κάνουν να ξεχωρίσει, και όπως αποδείχθηκε δεν έχω κάνει λάθος», αναφέρει στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

Στην Ελλάδα η Μακρή…πρόλαβε να διακριθεί σε εγχώριες διοργανώσεις. Στο Βέλγιο ανήκει στο σύλλογο CNSW και προπονείται εκεί με τον Ολιβιέ Μπρεσό και την Ναταλί Μπλοντέλ. Δίπλα της παραμένει βεβαίως σταθερά ο Πέτρος Πετρόπουλος που δούλεψε στη Πετρούπολη μέχρι το 2020 και πλέον είναι στα προαγωνιστικά τμήματα του ΣΚ ΡΟΗ αλλά και εκ των προπονητών της εθνικής μας ομάδας. Ο ίδιος διετέλεσε πρωταθλητής Ελλάδας με συμμετοχή και στους Μεσογειακούς Αγώνες 2009 και ήταν νούμερο 2 (μετά τον Σπύρο Γιαννιώτη) στα 1500μ και στην ανοιχτή θάλασσα: «Η Γεωργία-συνεχίζει- πηγαίνει φέτος στη Γ’ Λυκείου σε ευρωπαϊκό σχολείο, και εφ’ όσον όλα εξελιχθούν όπως τα έχει προγραμματίσει και εισαχθεί στο Πανεπιστήμιο, την περιμένουμε να επιστρέψει και να συνεχίσουμε πλέον την δουλειά μας. Ήδη ο αδελφός Αχιλλέας, και αυτός κολυμβητής, πέρασε στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και επέστρεψε. Βρίσκεται στη κατάλληλη ηλικία να πετύχει πράγματα. Να κάνει τα βήματα που μπορεί και στην πισίνα και στη θάλασσα. Με μεγάλο της όνειρο βεβαίως όπως και κάθε αθλητής έχει τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Προς το παρόν: πριν λίγες εβδομάδες έλαβε μέρος στη Κέρκυρα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης Μαραθώνιας - Μεγάλων αποστάσεων (OWS) 2023 και τερμάτισε στην 6η θέση στα 7,5 χλμ Νεανίδων. Έλαβε μέρος στην αντίστοιχη διοργάνωση και το 2021 στο Παρίσι και πέρυσι στην πόλη Σετούμπαλ στην Πορτογαλία. Το 2024 το καλεντάρι έχει και ευρωπαϊκό και παγκόσμιο. Άμεσα ετοιμάζεται να αγωνισθεί στο πρωτάθλημα open του Βελγίου 11-12/11 (πισίνα 25μ) και 2-3/12 με την Εθνική μας ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο στην Πορτογαλία (10 χλμ). Θα είναι ο πρώτος αγώνας που θα κάνει στην απόσταση σε μια διοργάνωση που δίνει πρόκριση για το παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Ντόχα.

Ο Πέτρος Πετρόπουλος προσθέτει: «Είναι πολύ μοναχικά τα αγωνίσματα μας. Για αυτό δεν ξεχνάμε και τονίζουμε συνεχώς το καμπ που έγινε στη Κρήτη με την Εθνική ομάδα πριν το πρωτάθλημα στην Κέρκυρα. Μας βοήθησαν πολύ και έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην καλύτερη προετοιμασία της Γεωργίας και όλων των παιδιών καθώς βρέθηκαν όλα μαζί. Σκεφτείτε ότι σε μια προπόνηση θα κάνει κατά μέσο όρο 6,5-7 χλμ που σε κάποιες περιπτώσεις 1-2 φορές το χρόνο από 3-4 εβδομάδες κάθε φορά όμως θα αυξηθεί στα 8 χλμ. Παράλληλα όμως έχουμε μια πολύ αξιόλογη και ελπιδοφόρα γενιά με την Νεφέλη Γιαννοπούλου, την Αντωνία Ρακοπούλου, την Γεωργία Μακρή, και κάποια ακόμα κορίτσια που μπορούν να φέρουν διακρίσεις στο άθλημα»

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος