ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Απολογισμός της πρώτης συνάντησης Επίλεκτων (pics)

  05.03.2024 12:29       1626

Σε οκτώ πόλεις της χώρας, πραγματοποιήθηκε (2-3/3/2024) η 1η προπονητική συνάντηση Επίλεκτων κολυμβητών/τριων στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού προγράμματος της ΚΟΕ.

Οι συναντήσεις φιλοξενήθηκαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Λάρισα, Ιωάννινα, Κόρινθο, Κομοτηνή και Χίο και συμμετείχαν περισσότεροι από 250 κολυμβητές και κολυμβήτριες απ’ όλη την Ελλάδα.

Στους αθλητές αλλά και στους γονείς τους μίλησαν διατροφολόγοι για θέματα που αφορούν τη διατροφή των νεαρών αθλητών στον πρωταθλητισμό και ψυχολόγοι για τη διαχείριση του άγχους και της καθημερινότητας στον πρωταθλητισμό αλλά και για το ρόλο του γονέα στον πρωταθλητισμό.

Συμμετείχαν και πρωταθλητές των εθνικών μας ομάδων που μίλησαν στους νεαρούς αθλητές και στη συνέχεια έκαναν επίδειξη στροφών και εκκινήσεων ελευθέρου, ενώ πραγματοποιήθηκαν σωματομετρήσεις για τους αθλητές.

Σκοπός της Ομοσπονδίας είναι αυτές οι συναντήσεις να συνεχιστούν και να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο στο πλαίσιο της ανάπτυξης του αθλήματος της κολύμβησης στη χώρα μας.

Τον συντονισμό του προγράμματος είχε ο Γιώργος Βάλλας, Τεχνικός Σύμβουλος της ΚΟΕ και υπεύθυνος αναπτυξιακού προγράμματος με την επίβλεψη του Βαγγέλη Κοζομπόλη, Τεχνικού Δντή της ΚΟΕ για το άθλημα της κολύμβησης.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΑΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

ΚΔ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στo Εθνικό Κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης και συμμετείχαν κολυμβητές και κολυμβήτριες από τις ομάδες που ανήκουν στην Περιφέρεια ΚΔ Μακεδονίας. Μίλησαν ο διατροφολόγος, Τάσος Βαμβάκης, η ψυχολόγος, Ειρήνη Ρέρα και ο πρωταθλητής, Στράτος Βολτέζος. Το πρόγραμμα συντόνισε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Τάσος Χατζηγεωργίου και συμμετείχαν οι προπονητές Σπύρος Κατωπόδης, Σάκης Βάγιος, Άρης Γρηγοριάδης, Μιχάλης Σουγιουρτζής,  Θανάσης Γκούγκος, Γιώργος Μιχελής, οι οποίοι είχαν ενεργό ρόλο στην συνάντηση και στη καταγραφή των σωματομετρικών μετρήσεων στο γυμναστήριο.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Κολυμβητήριο της  Νέας Πολιτείας στην πόλη της Λάρισας και συμμετείχαν κολυμβητές και κολυμβήτριες από τις ομάδες που ανήκουν στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η διατροφολόγος, Μαρία Παπαζιάκα μίλησε με θέμα «Διατροφή και Πρωταθλητισμός», ενώ συμμετείχε η αθλητική ψυχολόγος, Ανθή Καραπέδη. Το πρόγραμμα συντόνισε και επέβλεψε ο Τεχνικός Σύμβουλος της ΚΟΕ και υπεύθυνος του Αναπτυξιακού προγράμματος, Γιώργος Βάλλας με της συνδρομή των συνεργατών της ΚΟΕ, Γρηγόρη Μαντά και Φώτη Γεωργίου και όλων των σωματειακών προπονητών που παραβρέθηκαν στη συνάντηση.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ

Στο κολυμβητήριο των ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής δόθηκε το ραντεβού και συμμετείχαν κολυμβητές και κολυμβήτριες από τις ομάδες που ανήκουν στην Περιφέρεια της Ανατολικής  Μακεδονίας  Θράκης. Μίλησαν οι ψυχολόγοι και καθηγητές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, Ευάγγελος Μπεμπέτσος και Χρήστος Κωνσταντινίδης, ενώ ο Ιατρός αποκατάστασης-Φυσίατρος, Χάρης Βαλσαμίδης παρουσίασε στους αθλητές ένα πρόγραμμα πρόληψης τραυματισμών. Πραγματοποιήθηκαν σωματομετρήσεις στα εργαστήρια του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής με την πολύτιμή συνδρομή του Επίκουρου καθηγητή, Αθανάσιου Χατζηνικολάου.

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο ΠΕΑΚ Ιωαννίνων και συμμετείχαν κολυμβητές και κολυμβήτριες από τις ομάδες που ανήκουν στην Περιφέρεια Ηπείρου και Β. Ιονίου καθώς και οι κολυμβητές και κολυμβήτριες των συλλόγων της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε ομιλία από τον διατροφολόγο, Χρήστο Δερδεμέτζη, και η φυσικοθεραπεύτρια, Πηνελόπη Μασσαλά παρουσίασε ένα πρόγραμμα ασκήσεων με σκοπό την πρόληψη τραυματισμών. Συμμετείχαν οι πρωταθλητές του ΝΟ Αλεξανδρούπολης Χρήστος Παπαδόπουλος και Τάσος Κούγκουλος. Το πρόγραμμα συντόνισε και επέβλεψε η συνεργάτης της ΚΟΕ, Κατερίνα Τσιουρή και ο προπονητής της Κοζάνης, Μάρκος Μανταλούφας με την πολύτιμη συνδρομή των προπονητών των αθλητών που παραβρέθηκαν στη συνάντηση.

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στo Ιωνικό Κολυμβητήριο της Χίου και συμμετείχαν κολυμβητές και κολυμβήτριες από τις ομάδες που ανήκουν στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου. Το πρόγραμμα περιλάμβανε ομιλία από την διατροφολόγο, Σταματία Καμπούρη Σταματία και τη ψυχολόγο, Γιώτα Σιδερίδου ενώ το συντονισμό και την επίβλεψη είχαν οι προπονητές, Γιώργος Σαλιάρης και Βασίλης Κοκαλιάς.

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στo Δημοτικό κολυμβητήριο Κορίνθου με τη συμμετοχή κολυμβητών/τριών από τις ομάδες που ανήκουν στην Περιφέρεια Πελοπονήσου. Περιλάμβανε ομιλία από τον διατροφολόγο, Παναγιώτη Μητρογιάννη και η φυσικοθεραπεύτρια, Χάρις Τσαρμπού παρουσίασε ένα πρόγραμμα ασκήσεων με σκοπό την πρόληψη τραυματισμών. Στους κολυμβητές προβλήθηκαν βίντεο με ανάλυση στης τεχνικής στην εκκίνηση και τη στροφή ελευθέρου. Το πρόγραμμα συντόνισε και επέβλεψε ο Τεχνικός Σύμβουλος Κολύμβησης της ΚΟΕ,  Γιώργος Βάλλας και ο προπονητής του ΝΟ Κορίνθου, Γιώργος Μιχαλόπουλος με την πολύτιμη συνδρομή των προπονητών των αθλητών που παραβρέθηκαν στη συνάντηση.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Η πρώτη προπονητική συνάντηση επίλεκτων κολυμβητών/τριών της περιόδου 2023-24 φιλοξενήθηκε από την Περιφερειακή επιτροπή Κρήτης στο ΕΑΚ Ηρακλείου.

ΟΑΚΑ

Συμμετείχαν συνολικά 120 αγόρια και κορίτσια ακόμα και από την Περιφέρεια Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος