ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ / ΟΑΚΑ

Δύο ακόμα χρυσά μετάλλια για τον ΑΝΟ Μεταμόρφωσης

  19.09.2020 21:20       1995

Η τρίτη ημέρα στο Εθνικό Πρωτάθλημα Καλλιτεχνικής Κολύμβησης που διεξάγεται στο ΟΑΚΑ, ολοκληρώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (19/9), με τον ΑΝΟ Μεταμόρφωσης να κατακτά το χρυσό μετάλλιο, τόσο στο Highlight, όσο και στο Ελεύθερο Κόμπο.

Στον τελικό του Highlight, τα "Σκαθάρια" συγκέντρωσαν στην πρώτη θέση 82.6667 βαθμούς, με τη Μαρίνα Βασιλοπούλου, τη Γεωργία Ζώταλη, την Ελένη-Ηλιάννα Καραμάνη, την Αλεξάνδρα Κουτρομάνου, τη Μαρία-Ευαγγελία Κωνσταντέλλη, την Αικατερίνη Μανασάκη, τη Βασιλική Μολώζη, την Ευρυδίκη-Βάια Μυλωνά, τη Ρέα Νάκο και την Όλγα Σκαμνάκη. Τη δεύτερη θέση πήρε ο ΝΟ Βουλιαγμένης με 80.6333 βαθμούς, ενώ την τριάδα συμπλήρωσε ο ΝΟΒΑ με 80.6000 βαθμούς.

Στον τελικό του Ελεύθερου Κόμπο, ο ΑΝΟ Μεταμόρφωσης ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου με 84.9667 βαθμούς, με τη Γεωργία Βασιλοπούλου, τη Βάγια-Σταυρούλα Ελένη, τη Γεωργία Ζώταλη, την Πηνελοπη Καραμέσιου, τη Δανάη Καριώρη, την Αλεξάνδρα Κουτρομάνου, την Αντριάνα Μισίκεβιτς, τη Βασιλική Μολώζη, την Αικατερίνη Μπέκου και την Ευρυδίκη-Βάια Μυλωνά, ενώ την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο ΝΟ Βουλιαγμένης (2η θέση) με 81.8000 βαθμούς και ο ΝΟΒΑ (3η θέση) με 81.4333 βαθμούς.

Η τελική κατάταξη στο Highlight:

  1. ΑΝΟ Μεταμόρφωσης   82.6667
  2. ΝΟ Βουλιαγμένης   80.6333
  3. ΝΟΒΑ   80.6000
  4. Ωρίωνας   73.2000
  5. Αρίων Γλυφάδας   69.9333
  6. Νηρέας Χαλανδρίου   68.0667

Η τελική κατάταξη στο Ελεύθερο Κόμπο:

  1. ΑΝΟ Μεταμόρφωσης   84.9667
  2. ΝΟ Βουλιαγμένης   81.8000
  3. ΝΟΒΑ   81.4333
  4. ΝΟ Χανίων   77.2333
  5. Πανσερραϊκός   75.5000
  6. ΚΟΗ   73.9333
  7. Ωρίωνας   73.1333
  8. Ηρακλής   72.3000
  9. Ευ Ζήν   69.5000
  10. Αρίων Γλυφάδας   69.1667
  11. Λέοντες   65.9333

Μετά το τέλος της ημέρας, η προπονήτρια του ΑΝΟ Μεταμόρφωσης, Βασιλική Καφετζή, δήλωσε στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας τα εξής: "Και οι τρεις προπονήτριες είμαστε πολύ ευχαριστημένες από τα κορίτσια. Είχαμε μόνο δυο βδομάδες προετοιμασίας για το πρωτάθλημα, αλλά τα πήγαμε πολύ καλά. Έχει μείνει η αυριανή ημέρα, όπου στόχος μας είναι να ολοκληρώσουμε το πρωτάθλημα με το απόλυτο στα χρυσά μετάλλια. Είναι σημαντικό για τον ΑΝΟ Μεταμόρφωσης που έχει τα πρωτεία στο άθλημα και θέλουμε να συνεχίσουμε στο ίδιο πλάνο".

Με τη σειρά της, η Ομοσπονδιακή τεχνικός, Ναταλία Τσερνέσκα ανέφερε: "Οι συνθήκες για όλες τις ομάδες ήταν δύσκολες, καθώς δεν είχαν πολύ χρόνο στη διάθεσή τους για να προετοιμαστούν για το Εθνικό Πρωτάθλημα, όμως τα πήγαν πολύ καλά όλα τα κορίτσια, χωρίς να το περιμένουμε ιδιαίτερα. Τα κορίτσια έδειξαν αρκετό πάθος και το επίπεδο ήταν πολύ καλό. Στο επίπεδο της Εθνικής ομάδας, οι αθλήτριες που Ελε αν μέρος στο πρωτάθλημα τα πήγαν εξαιρετικά και είμαι απόλυτα ικανοποιημένη. Εστιάσαμε κυρίως στο ομαδικό στην προετοιμασία μας, όμως είδα ότι τα κορίτσια αντεπεξήλθαν πολύ καλά και στο Σόλο, τόσο η Εβελίνα Παπάζογλου, που ταλαιπωρήθηκε πολύ από την εγχείρησή της και το πρόβλημα στο πόδι, όσο και η Ευαγγελία Πλατανιώτη, που αντιμετώπισε και εκείνη κάποια προβλήματα. Μία κοπέλα αποφάσισε να σταματήσει, αλλά έχουμε αρκετές μαζί μας και αντικαταστάθηκε αμέσως. Στόχος μας είναι η Ολυμπιάδα και αν όλα πάνε καλά με την κατάσταση κου επικρατεί σε όλο τον κόσμο, πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Πρέπει, ακόμα, να αναφέρουμε ότι πολύ θετική εικόνα έδειξαν τα σωματεία της επαρχίας, τα οποία έχουν βελτιωθεί πολύ σε σχέση με πέρσι".

Η Ελένη Κουγιά, από την πλευρά της, υποστήριξε: "Οι αγώνες κυλούν παρά πολύ καλά σε όλα τα επίπεδα. Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι βλέπουμε πολύ καλές επιδόσεις από όλες τις αθλήτριες και τα σωματεία. Η ΚΟΕ, σε δύσκολους καιρούς που ζούμε, δείχνει ότι ανταπεξέρχεται με επιτυχία στις διοργανώσεις της. Πρέπει να πούμε ένα μπράβο στα κορίτσια που τηρούν όλα τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα, στους γονείς, που παρά τη θέλησή τους να τις στηρίξουν, έκατσαν σπίτι τους και παρακολουθούν από την τηλεόραση τη διοργάνωση, καθώς και στους κριτές, που έδωσαν τον δικό τους αγώνα για να πάνε όλα όπως πρέπει. Τίποτα δεν θα γινόταν, ωστόσο, χωρίς τη μεγάλη βοήθεια του κολυμβητηρίου του ΟΑΚΑ και των υπευθύνων, κυρίως του κ. Χαλιωρή, τον οποίο και ευχαριστούμε. Δεν μπορούμε φυσικά να παραλείψουμε τα σωματεία της περιφέρειας, που κατάφεραν να ξεπεράσουν όλα τα εμπόδια και να αγωνιστούν κανονικά στο πρωτάθλημα και συνολικά την παρουσία όλων των αθλητριών και προπονητών, καθώς μπορούμε να δούμε ότι σε σχέση με πέρσι, ο αριθμός των συμμετεχόντων αυξήθηκε κατά 40 με 50 άτομα. Νομίζω ότι νικήσαμε και τον "Ιανό" και τον "Κορονοϊό" καίγεσαι Καλλιτεχνική Κολύμβηση δείχνει ότι σε δύσκολες καταστάσεις συνεχίζει να αναπτύσσεται με πολύ καλό ρυθμό και εύχομαι να έρθουν και ακόμα περισσότερες επιτυχίες για το άθλημα και όλα τα κορίτσια".

Η έφορος της Καλλιτεχνικής Κολύμβησης, Μαρία Παρασκευόπουλου, τόνισε: "Είμαστε στην τρίτη ημέρα και όλα κυλούν πολύ καλά. Θέλουμε να τελειώσει και η αυριανή ημέρα, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα και τα κορίτσια να έχουν εξίσου καλές επιδόσεις. Ο αριθμός των συμμετοχών έχει αυξηθεί και πιστεύω θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο στο μέλλον. Εν μέσω κορονοϊού, τα παιδιά έχουν αυξηθεί και στόχος μας είναι να συνεχίσει να αναπτύσσεται το άθλημα της Καλλιτεχνικής Κολύμβησης".

Τα αποτελέσματα ΕΔΩ.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Ν.β.Χ.