ΤΕΧΝΙΚΗ / ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Δύο όρια για τα Ευρωπαϊκά και τρία Πανελλήνια ρεκόρ στο φινάλε των αγώνων στο Χαϊδάρι

  09.08.2020 19:37       1708

Με δύο ακόμη όρια για συμμετοχή στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα του Λιλιάνο, αλλά και τρία Πανελλήνια ρεκόρ (Παίδων και Κορασίδων) ολοκληρώθηκαν, με απόλυτη επιτυχία και σύμφωνα με τα πρωτόκολλα, για την Περιφέρεια Νότιας Ελλάδας, οι αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Τεχνικής κολύμβησης όλων των κατηγοριών, στο κολυμβητήριο Χαϊδαρίου. Συγκεκριμένα:

Η Κατερίνα Μανιάτη του ΝΟ Αμφιθέας στα 200 μ. διπλά πέδιλα, με 1.49.78, έπιασε το όριο για του Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων – Νεανίδων, που θα γίνει 6-10 Οκτωβρίου στο Λιλιάνο.

Ο εκ των πρωταγωνιστών του πρωταθλήματος Γιώργος Κατσουκαλάς των Δελφινιών Περιστερίου, στα 100 μ. υποβρύχιο, με 36.49, κατέρριψε το Πανελλήνιο ρεκόρ Παίδων.

Ο ίδιος αθλητής (Κατσουκαλάς), στα 100 μ. επιφάνεια, με 37.12, έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων - Νεανίδων του Λιλιάνο. Και αυτή η επίδοση είναι Πανελλήνιο ρεκόρ Παίδων.

Η ομάδα του Ποσειδώνα Λυξουρίου (με τους Αναστάση Δουλγεράκη, Ιωάννη Βολτέρα, Χρυσάνθη Μυρρίλου και Ισμήνη Ευαγγελάτου) στη σκυταλοδρομία 4Χ50 μ. επιφάνεια μικτή ομαδική, με 1.16.49, κατέρριψε το Πανελλήνιο ρεκόρ Παίδων - Κορασίδων.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ.

Οι αγώνες θα συνεχιστούν και θα ολοκληρωθούν στη Χίο (για την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου) και στα Χανιά (για την περιφέρεια Κρήτης) από αύριο Δευτέρα 10/8 έως και την Πέμπτη 13/8.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Σαλταμανίκας μας δήλωσε στον απολογισμό για τη διοργάνωση στο Χαϊδάρι: "'Ηταν απόλυτα πετυχημένοι αγώνες, διοργανωτικά, αλλά και αγωνιστικά, ενώ όλα έγιναν με απόλυτη ασφάλεια και σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Επιτεύχθηκαν πολλά όρια και Πανελλήνια ρεκόρ, αλλά είχαμε και πολλές ακόμα καλές επιδόσεις, παρότι έμειναν οι αθλητές εκτός πισίνας για δυόμισι μήνες, λόγω του κορωνοϊού. Οι προπονητές τους στα σωματεία αποδείχθηκε ότι έκαναν πολύ καλή δουελιά, στο μικρό διάστημα που είχαν για να τους προετοιμάσουν για Πανελλήνιο πρωτάθλημα, το οποίο ήταν κριτήριο για τα όρια πρόκρισης στα Ευρωπαϊκά. Συγχαρητήρια στους προπονητές που είχαν καλά αποτελέσμστα και στις μικρές ηλικιακές κατηγορίες. Όλα πήγαν καλά σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα κι ευελπιστούμε ότι έτσι θα συνεχιστούν και θα ολοκληρωθούν οι αγώνες σε Χανιά και Χίο».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής