ΤΕΧΝΙΚΗ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ / ΝΕΑΝΙΔΩΝ / ΠΟΖΝΑΝ

Επέστρεψε φορτωμένη μετάλλια η Εθνική ομάδα (pics) - Καλαϊτζογλίδης: «Το μέλλον τους ανήκει»

  27.06.2022 08:54       1519

Με την εντυπωσιακή συγκομιδή των 20 μεταλλίων στις αποσκευές της (6 χρυσά, 8 ασημένια, 6 χάλκινα) επέστρεψε τα ξημερώματα της Δευτέρας (27/6) από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Πόζναν η Εθνική μας ομάδα Τεχνικής κολύμβησης Νέων / Νεανίδων.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιάννης Καλαϊτζογλίδης δήλωσε κατά την υποδοχή:

"Θα ήθελα να συγχαρώ τους αθλητές μας, αλλά και τους προπονητές τους για τα εκπληκτικά αποτελέσματα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Πόζναν. Η Εθνική Νέων Νεανίδων αποτελείτο από 11 φερέλπιδες αθλητές και αθλήτριες, οι οποίοι, έπειτα από μακρόχρονη προσπάθεια και αγωνιστική εξέλιξη, κατάφεραν να πετύχουν ένα υψηλό αγωνιστικό αποτέλεσμα, πολύ υψηλότερο των προσδοκιών μας.

Επιπρόσθετα, πρέπει να τονιστεί ότι το κλειδί της πολύ μεγάλης επιτυχίας είναι ότι καταφέραμε να ενώσουμε την ομάδα ως ένα αναπόσπαστο σύνολο. Και να αποφορτίσουμε τους νέους αθλητές μας από το άγχος και τις προκλήσεις ενός μεγάλου αγώνα, με απτά αποτελέσματα: Τη βελτίωση των ατομικών τους επιδόσεων και την κατάκτηση 20 ευρωπαϊκών μεταλλίων.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον συνεργάτη μου στην αποστολή Γρηγόρη Σπυριούνη, που συνέβαλε τα μέγιστα στην όλη προσπάθεια. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στις οικογένειες των αθλητών/τριών μας που αποτελούν τους ακούραστους στυλοβάτες και αρωγούς κάθε προσπάθειάς τους.

Όταν έχεις μια από τις ισχυρότερες Εθνικές ομάδες Νέων / Νεανίδων παγκοσμίως, είναι βέβαιο ότι το μέλλον τους ανήκει".

Την αποστολή αποτελούσαν οι: Γιώργος Καλτσουκαλάς, Απόστολος Λαμπαδάρης, Ηλίας Καλφίδης, Νίκος Δαβίτης, Σάββας – Ευάγγελος Νικολαΐδης, Κατερίνα Μανιάτη, Γεωργία Περάκη, Γιολάντα Καπέρδα, Ζωή Κουτουρούσιου, Βαγγέλης Καρδάκος, Χριστίνα Βρέντζου. Μαζί τους οι προπονητές Γιάννης Καλαϊτζογλίδης και Γρηγόρης Σπυριούνης, ο τεχνικός σύμβουλος της ΚΟΕ και Τεχνικός Διευθυντής Αθλημάτων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (CMAS) Αλέξανδρος Ξιάρχος, ο τεχνικός Delegate της CMAS Νίκος Νεαρχάκος και το μέλος του ΔΣ της ΚΟΕ και Ταμίας της CMAS Ηλίας Ξιάρχος.

Δείτε τα μετάλλια που πήραν οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες στο Ευρωπαϊκό Νέων / Νεανίδων ΕΔΩΕΔΩΕΔΩ και ΕΔΩ.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής