ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ “ΠΑΡΙΣΙ 2024”

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη σημαιοφόρος στην Τελετή Λήξης μαζί με τον Εμμανουήλ Καραλή

  10.08.2024 23:51       794

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) ανακοίνωσε αργά το βράδυ του Σαββάτου (10/8) ότι η Ευαγγελία Πλατανιώτη θα είναι η σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής στην Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων “Παρίσι 2024”, μαζί με τον χάλκινο Ολυμπιονίκη του επί κοντώ Εμμανουήλ Καραλή.

Πρόκειται, φυσικά, για μια σπουδαία τιμή, επιβράβευση και αναγνώριση της αθλητικής προσφοράς της κορυφαίας πρωταθλήτριά μας στην Καλλιτεχνική Κολύμβηση, η οποία, στην τέταρτη συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες, κατέκτησε την ιστορική 6η θέση στο Ντουέτο, μαζί με τη Σοφία Μαλκογεώργου, ενώ έχει αναδειχθεί παγκόσμια πρωταθλήτρια και πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Σόλο, αλλά και γενικότερα για τον ελληνικό υγρό στίβο.

Η ανακοίνωση της ΕΟΕ αναφέρει, αναλυτικά, ότι: «με απόφαση του Αρχηγού Αποστολής Πέτρου Συναδινού ορίζονται ως Σημαιοφόροι της ελληνικής αποστολής στην Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024 ο Εμμανουήλ Καραλής και η Eυαγγελία Πλατανιώτη.

Ο Εμμανουήλ Καραλής κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό του άλματος επι κοντώ και η Ευαγγελία Πλατανιώτη στην 4η συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες κατέλαβε την 6η θέση.

Η Τελετή Λήξης θα ξεκινήσει στις 22.00 ώρας Ελλάδος την Κυριακή (11/8) και θα διεξαχθεί στο Stade de France.

Η Team Hellas αναχωρεί την Δευτέρα στις 14.00 ώρα Ελλάδος, με πτήση της AEGEAN και θα αφιχθεί στην Αθήνα στις 17.10».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής