ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ / ΟΑΚΑ

Κυριαρχία για Πλατανιώτη-Παπάζογλου και στο Ελεύθερο Ντουέτο

  19.09.2020 14:26       1222

Μετά το χρυσό μετάλλιο στο Τεχνικό Ντουέτο, η Ευαγγελία Πλατανιώτη και η Εβελίνα Παπάζογλου ανέβηκαν στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου και στο Ελεύθερο Ντουέτο, στην τρίτη ημέρα του Εθνικού Πρωταθλήματος Καλλιτεχνικής Κολύμβησης, που διεξάγεται στο ΟΑΚΑ, το Σάββατο (19/9).

Οι δύο διεθνείς αθλήτριες του ΑΝΟ Μεταμόρφωσης κατέκτησαν ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο, συγκεντρώνοντας 90.4647 βαθμούς. Το ασημένιο μετάλλιο πήρε η Μαρία-Έλλη Αλζιγκούζη και Ελένη Παπανδρέου του ΝΟ Βουλιαγμένης με 84.2333 βαθμούς, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε η Γεωργία Βασιλοπούλου με τη Δανάη Καριώρη του ΑΝΟ Μεταμόρφωσης με 84.2000 βαθμούς.

Αναλυτικά η πρώτη 10αδα του τελικού στο Ελεύθερο Ντουέτο:

  1. Ευαγγελία Πλατανιώτη, Εβελίνα Παπάζογλου (ΑΝΟ Μεταμόρφωσης) 90.4647
  2. Μαρία-Έλλη Αλζιγκούζη, Ελένη Παπανδρέου (ΝΟ Βουλιαγμένης) 84.2333
  3. Γεωργία Βασιλοπούλου, Δανάη Καριώρη (ΑΝΟ Μεταμόρφωσης) 84.2000
  4. Ευθαλία-Δέσποινα Παγώνη, Ελένη Φραγκάκη (ΝΟΒΑ) 81.4000
  5. Πηνελόπη Καραμέσιου, Αντριάνα Μιτσίκεβιτς (ΑΝΟ Μεταμόρφωσης) 80.8667
  6. Δέσποινα Ταμπακάκη, Κρυσταλλένια Γιαλαμά (Ωρίωνας) 77.9667
  7. Ελένη Δεληγιάννη, Δήμητρα Ουρανίτσα (ΝΟΒΑ) 77.1667
  8. Ευαγγελία Γαυγιωτάκη, Νικολέττα Παπαγεωργίου (ΝΟ Χανίων) 76.9333
  9. Ιφιγένεια Κρομμυδάκη, Γαρυφαλλιάννα Νίκου (ΝΟ Χανίων) 74.8667
  10. Ζωή Αγραφιώτη, Θωμαΐς Θεοδωρίδου (Πανσερραϊκός) 74.0667

Μετά το τέλος του τελικού, η Ευαγγελία Πλατανιώτη αναφέρθηκε στο πρωτάθλημα, ενώ εστίασε στην περίεργη προετοιμασία, λόγω της πανδημίας: "Ευτυχώς που είχαμε και έναν αγώνα φέτος, για να μην πούμε ότι πήγε άδικα όλη η χρονιά. Πρώτη φορά, στα τόσα χρόνια που αγωνίζομαι, γίνονται μόνο τελικοί σε όλα τα αγωνίσματα. Ευχαριστούμε την Ομοσπονδία που κατάφερε να διοργανώσει το Πρωτάθλημα, παρά τις απίστευτες δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε με την πανδημία στα κολυμβητήρια, με τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα, ωστόσο το αποτέλεσμα και η εμφάνισή μας θεωρώ πως μας έχει δικαιώσει. Η συμμετοχή μας και μόνο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του ερχόμενου καλοκαιριού είναι κάτι δύσκολο, όπως και για όλους, λόγω της πανδημίας και τις δύσκολες καταστάσεις που αντιμετωπίζει όλη η κοινωνία. Μία Ολυμπιάδα είναι το ονειρο κάθε πρωταθλητή και οι δύσκολες καταστάσεις το κάνουν ακόμα πιο σημαντικό, ελπίζω να πάνε όλα καλά και να είμαστε το καλοκαίρι στο Τόκιο".

Με τη σειρά της, Εβελίνα Παπάζογλου δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ τα εξής: "Σίγουρα οι αγώνες είναι δύσκολοι, λόγω της κατάστασης που επικρατεί, όμως εμείς ξεκινήσαμε την προετοιμασία μας στα τέλη του Αυγούστου. Δεν είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση αυτή τη στιγμή, όπως είναι λογικό, αλλά και με την Ευαγγελία και με τα υπόλοιπα κορίτσια του ΑΝΟ Μεταμόρφωσης κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και μέχρι τώρα τα αποτελέσματα είναι θετικά. Μπορεί να είναι το τέλος της σεζόν οι αγώνες αυτοί, αλλά για εμάς είναι η αρχή της νέας περιόδου. Σίγουρα θα είναι μία δύσκολη χρονιά, λόγω της κατάστασης που επικρατεί, όμως είμαι σίγουρη ότι θα ανταπεξέλθουμε στην κατάσταση, γιατί όνειρό μας είναι να πάμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο".

Τα αναλυτικά αποτελέσματα ΕΔΩ.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Ν.β.Χ.