ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Με τιμές και media day το ξεπροβόδισμα της Εθνικής ομάδας υγρού στίβου για το Παγκόσμιο της Βουδαπέστης (pics)

  10.06.2022 14:48       2755

Σε μια ζεστή και λαμπρή εκδήλωση, στο κέντρο «Nalu» στον Άλιμο, την Παρασκευή (10/6) το μεσημέρι, η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας ξεπροβόδισε τα μέλη της πολυπληθούς αποστολής των αθλημάτων της (του υγρού στίβου) που θα μας εκπροσωπήσουν στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Οικοδεσπότες της εκδήλωσης -η οποία λειτούργησε και ως media day, με την παρουσία πολλών εκπροσώπων του Τύπου-, ήταν ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Κυριάκος Γιαννόπουλος και τα μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας, ενώ παραβρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς.

Παρόντες ήταν ακόμα από το ΔΣ της ΚΟΕ, ο Α' Αντιπρόεδρος Γιώργος Αφρουδάκης (που θα είναι και ο αρχηγός αποστολής στη Βουδαπέστη), ο Γενικός Γραμματέας Στέφανος Αυγουλέας, η Ειδική Γραμματέας Δέσποινα Καράμπέλα, τα μέλη Νίκος Ξυλούρης, Εύη Μωραϊτίδου, Κέλλυ Αραούζου. Εκεί ήταν, επίσης, ο Γενικός Διευθυντής της ΚΟΕ Γιάννης Γιαννουρής, η Βούλα Κοζομπόλη, ο διευθυντής της Ομοσπονδίας Γιώργος Χριστοφοράτος. Επίσης, τις ομάδες της υδατοσφαίρισης συνόδευαν ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος ο συνεργάτης του Τάσος Σχίζας, Αλεξία Καμμένου και ο συνεργάτης της Τάσος Πυρπιρής, της κολύμβησης και του Open Water οι Βαγγέλης Κοζομπόλης, Άκης Οικονόμου, Τάσος Καράμπελας και ο Παναγιώτης Βελέντζας και της Καλλιτεχνικής η Αναστασία Γκούτσεβα με τη συνεργάτιδά της Βιβή Λιθαδιώτη. Παρόντες και παρούσες οι εκπρόσωποι των χορηγών, του ΕΛΛΑΚΤΩΡΑ η κ. Λυδία Παπανδρέου Marketing Coms Manager και η κ. Φαίη Χαδιού Διευθύντρια Επικοινωνίας και της Arena ο κ. Παναγιώτης Ρέτζιος.

Ανοίγοντας την εκδήλωση, ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Κυριάκος Γιαννόπουλος τόνισε: "Σας καλωσορίζουμε σε αυτήν την εκδήλωση που έχει σκοπό την επαφή των εκπροσώπων του Τύπου με τα μέλη των Εθνικών μας ομάδων εν όψει της αναχώρησής τους και της συμμετοχής τους στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ευχαριστούμε όλους τους δημοσιογράφους για την παρουσία σας και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο του ΠΣΑΤ, που μας τιμά. Ευχαριστούμε φυσικά και τους αθλητές, τις αθλήτριές μας και τους προπονητές, αλλά και τους εκπροσώπους των χορηγών ΕΛΛΑΚΤΩΡ και Arena που μας τιμούν επίσης με την παρουσία τους. Αλλά και το Nalu, που μας φιλοξενεί. Και φυσικά τον ΓΓΑ Αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά, άνθρωπο του υγρού στίβου που μας στηρίζει πάντα.

Δίπλα μου είναι ο Α' Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ Γιώργος Αφρουδάκης που θα είναι αρχηγός της αποστολής, της πολυπληθέστερης που έχει στείλει ποτέ η ΚΟΕ σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Πάντα με τον σχεδιασμό των συνεργατών μου στο ΔΣ και του γενικού διευθυντή Γιάννη Γιαννουρή. Συνοδοί των ομάδων, εξάλλου, θα είναι μέλη του ΔΣ, παλιοί διακεκριμένοι αθλητές, όπως η Εύη Μωραϊτίδου, η Κέλλυ Αραούζου, η Δέσποινα Καράμπελα. Κάτι που καθιερώσαμε από την πρώτη στιγμή.

Οι πρωταγωνιστές αθλητές, που αγκαλιάζουμε πάντα με αμέριστη φροντίδα και οι προπονητές τους, είναι στη διάθεσή σας και αυτή η πολύ καλή σχέση που έχουμε αναπτύξει εδώ και έναν χρόνο εύχομαι να συνεχιστεί και στο μέλλον".

Ο ΓΓΑ Γιώργος Μαυρωτάς είπε από την πλευρά του: "Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι ανάμεσά σας σε αυτήν την όμορφη, καθιερωμένη πλέον εκδήλωση -που αποδείχθηκε και γούρικη- και θέλω να ευχηθώ καλή τύχη στους αθλητές και τις αθλήτριες, να δώσετε τον καλύτερό σας εαυτό. Όλοι μας νοιώθουμε περήφανοι γι αυτά τα παιδιά, αλλά εγώ ακόμα περισσότερο, διότι τους θεωρώ μια μετεξέλιξη της δικής μας γενιάς. Εκτός από πολύ καλοί αθλητές είναι και καταπληκτικοί χαρακτήρες και αξίζουν με το παραπάνω τη στήριξη που λαμβάνουν από την Ομοσπονδία και από την Πολιτεία. Πάτε σε ένα Παγκόσμιο πρωτάθλημα και θα βγάλετε την Ελλάδα ασπροπρόσωπη τόσο με τις επιδόσεις σας, αλλά και με τη συμπεριφορά σας".

Ο Α' Αντιπρόεδρος Γιώργος Αφρουδάκης δήλωσε: "Ευχαριστούμε για την παρουσία τους, τον ΓΓΑ Γιώργο Μαυρωτά, τους χορηγούς μας και τους εκπροσώπους του Τύπου που τους θέλουμε κοντά μας και έχουμε ανάγκη τη στήριξή τους, κυρίως στην προσπάθεια που κάνουν τα παιδιά μας και δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Καλή επιτυχία και εύχομαι να γυρίσουμε με όσο τον δυνατόν περισσότερα μετάλλια.

Η Ελλάδα, με 59 συνολικά αθλητές και αθλήτριες, 6 Εθνικών μας Ομάδων, θα εκπροσωπηθεί στο μεγάλο ραντεβού της ουγγρικής πρωτεύουσας, με την Κολύμβηση (15 αθλητές / τριες ΕΔΩ), την Υδατοσφαίριση Ανδρών (13 αθλητές ΕΔΩ), την Υδατοσφαίριση Γυναικών (13 αθλήτριες), την Καλλιτεχνική κολύμβηση (12 αθλήτριες ΕΔΩ), το Open Water (5 αθλητές / τριες) και τις Καταδύσεις (2 αθλητές). 

Δείτε photos πάνω

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής