ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ACROPOLIS JUNIOR 2023

Οι μικροί...μεγάλοι πρωταγωνιστές μιας σπουδαίας γιορτής (pics)

  17.05.2023 13:14       12798

Ήταν μια γιορτή.

Τα παιδιά (κοντά στα 1000, από όλη τη χώρα) «γεύτηκαν» κάθε της στιγμή: αγωνίστηκαν, χάρηκαν, τους είδαν και τους καμάρωσαν οι γονείς τους στο στολίδι του αθλητισμού μας, το Κλειστό Κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ, μοιράστηκαν στιγμές με τα ινδάλματά τους, πήραν αυτόγραφα από αυτούς, φωτογραφήθηκαν. Ένα διήμερο (13-14/5) που θα μείνει βαθιά χαραγμένο στη μνήμη τους, το πρώτο ACROPOLIS JUNIOR 2023.

Γεωργία Δαμασιώτη, Ελένη Κοντογεώργου, Χαρά Αγγελάκη (Σάββατο πρωί), Άλκης Κυνηγάκης, Κώστας Μερετσόλιας, Δημήτρης Μάρκος, Μαρίλεια Δρασίδου (Σάββατο μεσημέρι), Άννα Ντουντουνάκη (Σάββατο απόγευμα), Στέργιος – Μάριος Μπίλας, Βασίλης Σοφικίτης και Δανιήλ Γιουρτζίδης (Κυριακή απόγευμα) ήταν οι πρωταθλητές μας που έκαναν και απονομές και το καταχάρηκαν και οι ίδιοι.

Ο αγωνιστικός χώρος ήταν πολύ όμορφα διαμορφωμένος και με τη βοήθεια όλων των συντελεστών της διοργάνωσης, είχε δημιουργηθεί μια εξαιρετική - γιορτινή αγωνιστική ατμόσφαιρα! Οι καινοτομίες, πολλές, αποσκοπούσαν στην τόνωση του ενδιαφέροντος σε αγωνιζόμενους και θεατές. Εξαιρετικές συνθήκες αγώνα, αυξημένος συναγωνισμός, συναρπαστικές κούρσες με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Οι μικροί μας κολυμβητές-τριες όσο και οι οικογένειές τους, πραγματικά χάρηκαν τους αγώνες και επέστρεψαν στα σπίτια τους «πλουσιότεροι» σε όμορφες στιγμές και εμπειρίες!

Στους τρεις πρώτους νικητές κάθε ατομικού και ομαδικού αγωνίσματος, απονεμήθηκαν μετάλλια και διπλώματα, βραβεία στους πρώτους-ες νικητές-τριες κάθε ατομικού αγωνίσματος, κύπελλο στις πρώτες νικήτριες ομάδες κάθε ομαδικού αγωνίσματος. Ο Πανιώνιος ήταν ο σύλλογος που συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία στη διοργάνωση και πήρε το βαρύτιμο Κύπελλο. Ενώ στους πρώτους κολυμβητές και κολυμβήτριες κάθε κατηγορίας, βάσει της ατομικής τους βαθμολογίας , δόθηκαν δώρα και αθλητικό υλικό με υπογραφές κορυφαίων Ελλήνων κολυμβητών-τριων της Εθνικής ομάδας.  Όλοι όμως οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναμνηστικά Poster (Καρτολίνες) της Διοργάνωσης ACROPOLIS JUNIOR 2023, με αφιερώσεις των κορυφαίων Ελλήνων πρωταθλητών-τριων κολύμβησης

Μάλιστα, μετά την ολοκλήρωση του Εθνικού πρωταθλήματος Ανδρών – Γυναικών (ΟΑΚΑ, 18-20/5) , στους 8 πρώτους κολυμβητές και κολυμβήτριες κάθε κατηγορίας, θα δοθεί αθλητικό υλικό από την “Arena”, μπλουζάκια της διοργάνωσης ACROPOLIS JUNIOR 2023 με υπογραφές της ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ που θα μας εκπροσωπήσει στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα 2023, στη Φουκουόκα. Επίσης, θα τους δοθούν δωροεπιταγές αξίας 20€ η κάθε μια, για αγορές από την “POOLSPORT”.

Στόχος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας είναι να καθιερωθεί ως μια μεγάλη διεθνής Ευρωπαϊκή διοργάνωση για τους μικρότερους φίλους της κολύμβησης, παιδιά ηλικίας 10-11-12 ετών, και θα αποτελεί μια πραγματική γιορτή της Κολύμβησης.

Όλες οι πληροφορίες της διοργάνωσης, τα αποτελέσματα και αναλυτικά οι βαθμολογίες, ΕΔΩ.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος