ΑΝΟΙΧΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Σπύρος Γιαννιώτης: «Θα εκπροσωπήσουμε επάξια τη χώρα μας σε όλες τις διοργανώσεις» - Δηλώσεις Κυνηγάκη, Γιαννοπούλου

  28.05.2023 18:04       4323

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες (27/5) στα Βοτσαλάκια του Πειραιά, αγώνας πρόκρισης 5χλμ για τις Εθνικές ομάδες της Μαραθώνιας κολύμβησης Μεγάλων Αποστάσεων (OW) που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στις διοργανώσεις του 2023.

Ο τεχνικός σύμβουλος κολύμβησης μεγάλων αποστάσεων Σπύρος Γιαννιώτης έκανε λόγο για ένα «Πολύ σημαντικό αγώνα για τα παιδιά, με πολλές συμμετοχές και έντονο συναγωνισμό. Παιδιά που αποτελούν το σήμερα αλλά και το αύριο της Μαραθώνιας κολύμβησης Μεγάλων Αποστάσεων (OW). Αυτό δημιουργεί καλύτερες επιδόσεις και για τους συγκεκριμένους αθλητές αλλά και για το άθλημα γενικότερα. Ευελπιστούμε να εκπροσωπήσουμε επάξια τη χώρα μας σε όλες τις διοργανώσεις. Θα τους βοηθήσουμε όλους να κάνουν την καλύτερη δυνατή προετοιμασία. Βλέποντας πως συμμετέχουν πολλά παιδιά είμαι αισιόδοξος πως και οι επιδόσεις τους θα γίνουν καλύτερες με σκληρή δουλειά πρωτίστως στη πισίνα».

Εκτός συναγωνισμού συμμετείχε ο Αλκης Κυνηγάκης (ΑΟΠΦ), 5ος στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020 στο Τόκιο, που δήλωσε ότι: «Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Φουκουόκα θα συμμετάσχω για την εμπειρία και να πάω όσο καλύτερα μπορώ. Σταδιακά θα αρχίζω να χτίζω ώστε στο επόμενο Παγκόσμιο στη Ντόχα να πάρω την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες και εκεί…όλα για όλα. Ο στόχος μου θα είναι εκεί μια θέση καλύτερη από την 5η στο Τόκιο. Είναι πολύ απαιτητικό αυτό και μια πρόκληση να πάω σε δεύτερους Ολυμπιακούς Αγώνες και να πετύχω μια υψηλή θέση. Είναι πρόκληση που κάποιοι με θεωρούν διάδοχο του Σπύρου Γιαννιώτη. Κάποιοι πρέπει να συνεχίσουμε την παράδοση…».

Στις γυναίκες, νίκησε η Νεφέλη - Ευαγγελία Γιαννοπούλου (ΑΟΠΦ), που μίλησε για: «Μια ωραία κούρσα, μου αρέσει εδώ στα Βοτσαλάκια, είχε λίγο ρεύμα, αλλά η θάλασσα ήταν ωραία. Είχαμε σχεδιάσει με τον προπονητή μου Παναγιώτη Καλογερόπουλο να φύγουμε από την αρχή γρήγορα, μετά τον 1,5 γύρο ανέβασα ρυθμό. Επόμενος στόχος στις 17 Ιουνίου που θα συμμετάσχω στο LEN Open Water Cup 2 στο Βελιγράδι, αυτή την φορά στα 10χλμ και ευελπιστώ για το καλύτερο αποτέλεσμα.  Μετά...καλοδεχούμενο ό,τι έρθει».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος